För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Camilla Neuendorf

  Camilla är född och uppvuxen i Bohuslän och bor i Tofta sedan 1997 där hon tillsammans med sin man Mats har byggt och utvecklat det som idag är Tofta Retreat.

  Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyoga av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan.

  Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut.Hon är också idrottslärare utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola samt har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet.

  Camilla leder yogapass, både vanliga yogapass och medicinsk yoga. Hon ger också yogamassagebehandlingar. Hon är verksam både på sitt eget spa och vid andra anläggningar där intresse finns.

  Camillas ledarskap är både inkännande och naturligt, vilket får deltagare att känna sig avslappnade samtidigt som de utmanar sig själva.

  År 2007 lät hon bygga en rekreationsanläggning på Tofta i Kungälvs kommun, vid havet nära Marstrand. Anläggning ligger i en gammal anrik kulturminnesbygd med magnifika Tofta Herrgård som centralt nav bland historiska byggnader, ekhagar, bokskogar, vild karg natur med berg och klippor, populär fågellokal, rådjur, harar, islandshästar, nötkreatur, får, golfbana, båthamn och västerhavet.

  Under åren på Tofta har hon utvecklat en mycket uppskattad retreat, där deltagaren tillbringar två till tre dagar på anläggningen. Deltagarna har kommit från Västsverige men även från Värmland, Skåne och Stockholm.

  Ett annat projekt som vuxit fram är ett rehabiliteringsprogram mot stress och utmattningssyndrom, som är ett bra komplement till traditionell företagshälsovård. Programmet vänder sig i första hand till företag med personal som antingen är på väg mot sjukskrivning eller som redan är där pga stress och utmattning. I mån av plats kan även privatpersoner boka en plats till reducerat pris.

  Camillas skapelse är således inte längre någon utpräglad spaanläggning utan en plats för återhämtning, rekreation och rehabilitering.