För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Mediyogan startar åter onsdag den 30 augusti.
  Vi tillämpar drop-in.
  Karin Arvidsson håller i Mediyogan på onsdagar.

  Karin Arvidsson, Mediyogan onsdagar.

  Tider:
  Ti kl. 19.00-20.15 Yinyoga
  On kl. 19.00-20.15 MediYoga
  Pris: 10-klipp kostar 1900 kr eller Drop In 220 kr.

  Medicinsk yoga, mediyoga, är en lugn och djupverkande yogaform där man fokuserar på andningen. Kroppsövningarna och positionerna är enkla, mjuka och inkännande. De ger en effektiv andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och  meditation.

  Yogaformen är utformad så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna vara med. Övningarna utförs mestadels sittandes och liggandes.

  Medicinsk yoga ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet samt hjärnan.

  Internationellt har det forskats på yoga under hela 1900-talet. I Sverige har ett antal studier gjorts och fler är på gång när det gäller MediYoga (Medicinsk Yoga), bl. a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m.fl. Dessa program har arbetats fram av IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) och har testats i svenska forskningsprojekt på yoga.

  I flera forskningar har det visat sig att MediYogan har tydliga mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär och har bevisad effekt på:
 hjärt- och kärlbesvär, stress och utbrändhet, huvudvärk och migrän, rygg- och nackbesvär, övergångsbesvär samt sömnproblem mm.

  Vem som helst kan utöva denna hälsofrämjande yoga och den är ett framför allt ett oerhört bra redskap att förebygga ohälsa och energidränering. Dessutom skänker den oss en lugn och skön stund då vi helt och fullt stänger av allt omkring oss och bara är i oss själva.

  Veckoschema Yoga

  Ti. 19.00-20.15. Yinyoga

  On. 19.00-20.15 Mediyoga