För mer info & boka

Öppettider

Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

Hitta till oss

Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

Medicinsk yoga, mediyoga, är en lugn och djupverkande yogaform där man fokuserar på andningen. Kroppsövningarna och positionerna är enkla, mjuka och inkännande. De ger en effektiv andnings- och koncentrationsteknik, avslappning och meditation.

VÅRA YOGAKLASSER STARTAR VECKA 4, 2020
OBS! Uppehåll vecka 7 och vecka 15.

Pris: 10-klipp kostar 1600 kr eller Drop In 180 kr.
Nybörjare får prova på första passet utan kostnad.

Yogaformen är utformad så att alla, utifrån sina egna förutsättningar, ska kunna vara med. Övningarna utförs mestadels sittandes och liggandes.

Medicinsk yoga ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet samt hjärnan.

Internationellt har det forskats på yoga under hela 1900-talet. I Sverige har ett antal studier gjorts och fler är på gång när det gäller MediYoga (Medicinsk Yoga), bl. a på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge, Danderyds Sjukhus, Karolinska Institutet, Linköpings Universitet m.fl. Dessa program har arbetats fram av IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) och har testats i svenska forskningsprojekt på yoga.

I flera forskningar har det visat sig att MediYogan har tydliga mätbara effekter på ökad hälsa och välbefinnande och hjälper dessutom mot en rad besvär och har bevisad effekt på:
 hjärt- och kärlbesvär, stress och utbrändhet, huvudvärk och migrän, rygg- och nackbesvär, övergångsbesvär samt sömnproblem mm.

Vem som helst kan utöva denna hälsofrämjande yoga och den är ett framför allt ett oerhört bra redskap att förebygga ohälsa och energidränering. Dessutom skänker den oss en lugn och skön stund då vi helt och fullt stänger av allt omkring oss och bara är i oss själva.

Veckoschema Yoga

Våra kvällsklasser med yoga startar vecka 4 och håller på fram till juni. Uppehåll vecka 7 och 15.

Denna säsong har vi tre pass per vecka; ti, on och to. Samtliga pass startar kl. 19.00.

Ti. 19.00-20.15. Yinyoga
On. 19.00-20.15 Mediyoga
To. 19.00-20.15. Yinyoga