För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Ny kursstart:

  6-veckors program: 29 februari och 9.00-13.00

  Allt fler studier visar att allt fler av oss behöver en stund för återhämtning. Vårt beprövade koncept har hjälpt människor under många år – kom 4 timmar i veckan under 6 veckor och ge dig själv tid att landa och reflektera över ditt liv. Upplägget inkluderar yoga, meditation, vandring och behandling.

  Tid: torsdagar kl. 09.00-13.00.

  Kontakta gärna Camilla på telefon 0703 735554 eller via info@toftaretreat.se för mer information.

  Detta är ett rehabprogram för dig som behöver återhämtning, har stressrelaterade problem eller hjälp till en förändring från stress och eventuella utmattningssymptom.

  Ett program för dig som vill undvika sjukskrivning innan det är för sent eller för dig som behöver stöttning på väg tillbaka efter en sjukskrivning.

  Med delar som mediyoga, meditation och vandring ges du möjlighet att återfå livskraften och under programmets tid lär du dig metoder som du kan ta med dig för att arbeta med i din hemmiljö.

  Lugn yoga som verkar mjukgörande på kroppen tillsammans med djupavslappnande meditation och vandring i natursköna omgivningar verkar återhämtande på kropp och sinne.

  Vi möter dig i livet där du står just nu och på Tofta retreat tillåts du att släppa krav, prestation och måsten.

  Nyhet för i år är att vi erbjuder dig som deltagare på programmet två stycken tillfällen med djupavslappnande Reiki-behandling med inslag av massage.

  Huvudlärare för Rehabprogrammet är Camilla Neuendorf, ägare av Tofta Retreat. Camilla har lång erfarenhet av Mediyoga och Kundaliniyoga och har utvecklat ett uppskattade koncept på Tofta med Rehabprogram och 3-dagars retreats året runt.

  Några av våra nöjda kunder är Volvo Cars, Volvo Lastvagnar, Akademibokhandeln, Lindholmen Science Park, Plåtslageri1, Nordea och City Gross.

  Vi startar vårt program regelbundet  i takt med att vi har minst fem deltagare. Är du intresserad mejlar du din intresseanmälan till info@toftaretreat.se

  Detta är ett program för dig som vill:

  • Få hjälp att hantera stress och utmattningssyndrom
  • Undvika sjukskrivning
  • Få mer energi, kraft, kreativitet och livsglädje, ”balans i sinnet”.

  Vi vill hjälpa människor till avkoppling i vardagen, få dem att våga lyssna till kroppen och inspirera till att gå sin egen väg. I våra kurser finns ingen prestation, målet är att vara fullständigt närvarande i kroppen med ett stilla sinne och djup medveten andning. Det är deltagarens egen upplevelse som är i fokus. Inga förkunskaper behövs för att delta på våra kurser. 

  Vi erbjuder vårt program eller specialanpassade upplägg till enskilda företag och deras medarbetare. Anställda kan använda sitt friskvårdsbidrag.

  Vi hör ständigt att allt fler mår dåligt på våra arbetsplatser. Ofta beror det inte på själva arbetet eller arbetsplatsen utan på att det är svårt att få ihop livspusslet. I andra fall är orsaken något fysiskt problem som är förenat med smärta. I de flesta fall är orsaken relaterad till stress.

  För att hjälpa arbetsgivare och deras anställda som är i dessa situationer – innan sjukskrivning – har vi på Tofta Retreat AB ett framgångsrikt friskvårdsprogram som vi kallar ”Naturlig hälsa”, självläkning grundat på omfattande forskning. I korthet handlar det om en kurs, en halvdag i veckan (4 timmar) i 6 eller 12-veckor, där fokus ligger på individen.

  De grundläggande verktygen i detta program är Mediyoga och meditation, verktyg som personen sedan får med sig i sin fortsatta vardag. Varje grupp innehåller max 7 deltagare.

  Efter flera års intensiv forskning på bl a Karolinska används idag Mediyoga på över 250 vårdcentraler och sjukhus i Sverige idag. Det är bevisat att det hjälper mot stress och utmattning samt åkommor som ryggont, hjärtproblem m.m

  Självläkningens grunder

  • Glädje, lugn, immunförsvar.
  • Egenträning
  • Yogiska tekniker, effekter och forskning: andning, rörelse, meditation och avslappning
  • Meditationens syfte: kontroll över andningen genom rörelse-, ljud- och guidning.
  • Energisystemet och grundläggande chakrakunskap
  • Matsmältningssystemets funktion
  • Sömn

  Kursinnehåll:

  • Mediyoga
  • Meditationsvandring i en fantastisk kulturbygd med anor från 1600-talet vid Västerhavet
  • Meditation
  • Relax och avkoppling med bastu
  • Kroppsbehandling vi ett par tillfällen.
  • Samtal med likasinnade från andra arbetsplatser
  • Arbetsgivarsamtal

  Är du intresserad mejlar du din intresseanmälan till info@toftaretreat.se

  Priser:

  6 veckor: Företag 11 000 kronor plus moms, privatpersoner 6.000 kr inkl. moms.

  12 veckor: Företag 18 000 kronor plus moms, privatpersoner 9.000 kr inkl. moms.

  Önska du ett annat upplägg är det bara att höra av sig så tar vi farm ett speciellt förslag.

  För mer info: mejla till info@toftaretreat.se eller ring 0707-58 16 32.

  Medicinsk yoga –Vad är det?

  Mediyoga har utvecklats på Institutet för Mediyoga, IMY, i Stockholm.
 Det är en terapeutisk yogaform som utgår från en mycket gammal, ursprunglig yoga från norra Indien och Tibet. En av de äldsta former av yoga människan känner till.

  Medicinsk Yoga är utvecklad under kliniskt/ terapeutiskt arbete med människor på IMY och via kursverksamhet med tiotusentals deltagare på era hundra svenska arbetsplatser sedan början av 1996. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier över hela världen på olika former av yoga, bland dem ett halvt dussin svenska studier bl.a. på Karolinska Institutet, Danderyds sjukhus och i Stockholms Universitets regi.

  Efter tre och ett halvt års rehabverksamhet med Medicinsk Yoga för sin personal uttryckte företrädare för Astra-Zenecas företagshälsovård att de löpande utvärderingarna tydligt påvisade Medicinsk Yoga som den mest e ektiva form av rehabilitering de hade
att erbjuda sina medarbetare under denna period. Medicinsk Yoga som rehab sprids nu vidare inom koncernen.

  Medicinsk Yoga innefattar ett hundratal olika pass och meditationer och är ett utpräglat terapeutiskt system som kan användas vid rehabilitering för grupper med olika behov, t.ex. astmatiker, utbrända, vid rygg- och hjärtproblem, sömn- och ätstörningar, Parkinson, migrän m. . Medicinsk Yoga kan alltid skräddarsys för den enskildes speci ka och unika behov.

  Fysiska övningar och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationstekniker. Enkla, kraftfulla yogapass kombineras med djupverkande meditation för att verka för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan; fysiskt, mentalt och emotionellt.

  Alla övningar utförs alltid med utgångspunkt utifrån individens förmåga och kapacitet. Även svårt utmattade och kroniskt sjuka personer kan delta i utövandet av Medicinsk Yoga.

  För mer info: mejla till info@toftaretreat.se eller ring 0707-58 16 32.

  MediYoga som rehabilitering

  För att ett genuint läkande ska äga rum måste alla delarna – kropp, sinne och själ inkluderas. Yoga som Terapi handlar om att återskapa balans i dessa delar. Yoga, som är en i grunden andlig disciplin, beaktar och behandlar hela människan.

  Utifrån det yogiska perspektivet är vi varelser av kött och blod, samtidigt är vi också energivarelser som behöver fylla på energi, öppna blockeringar i våra flöden och skapa balans i våra liv.

  Att skapa balans handlar om att lyssna inåt, efter vad du behöver och mår bra av. Att exempelvis äta nyttigt, dricka vatten, få
i dig tillskott, röra på dig, balansera arbete/ fritid, umgås och sova gott. MediYoga handlar om att göra dig medveten om dessa grundläggande behov.

  Yoga arbetar precist med energisystemet. Energiobalans ger symptom: sjukdom/
ohälsa. Dessa symptom går att påverka, stärka och ”reparera” med yoga. Under barnaåren skapas enligt yogan mönster och präglingar i energisystemet. Det är i dessa och i andningen vi applicerar MediYoga. Andning är grunden i livet.

  Vi andas ca. 20.000 gånger/dag. Andningen påverkar kropp, sinne och hälsa fundamentalt. Inom MediYoga är andningen den röda tråd som integreras i allt vi gör.

  Yoga är med sitt holistiska synsätt en djupverkande metod för att återskapa hälsa på alla plan. MediYoga Institutet har sedan 1997 arbetat fram era rehabprogram för personer med speciella behov och olika besvär.

  Dessa program har testats i svenska forskningsprojekt bl.a. i Karolinska Institutets och Danderyds sjukhus regi. Programmen
har introducerats för tiotusentals anställda på era hundra stora arbetsplatser och användes 2004-2012 på Astra-Zeneca vid rehabilitering av sjukskriven personal.

  För mer info: mejla till info@toftaretreat.se eller ring 0707-58 16 32.

  Stor uppskattning för program i 12 veckor

  En av dem som genomgått 12-veckorsprogrammet Naturlig Hälsa på Tofta Retreat är Eva-Britta Lidström som är HR-specialist inom NU- sjukvården.

  Vad har du att säga om programmet på Tofta Retreat?

  – Jag uppskattar det helhetsgrepp man har på Tofta.
Det är just helheten och aktiviteterna i naturen i kombination med en mycket stor lyhördhet hos personalen, som gör att Eva-Britta förespråkar Tofta Retreat när det gäller förebyggande aktiviteter och rehabilitering.

  – För mig har det varit mycket bra med kombinationen yoga, meditation och promenader. Just att komma ut
i naturen och andas frisk luft har varit extra skönt, det förstärkte helhetstänket.

  – Vidare tycker jag att personerna som arbetar där är fantastiska. Jag har alltid fått ett väldigt nt mottagande. Sedan anpassade de sig efter hur jag mådde, mycket tack vare stor intuition.

  Fördel med små grupper

  Programmet bygger också på att man ska vara i små grupper om max sju personer.

  – Det tror jag kan vara extra bra för många eftersom man då har möjlighet att diskutera en del av sina problem med likasinnade.

  – Därför är det extra bra att stället är så litet som det är, inga andra är ju där, allt fokus ligger på just detta.

  Spännande miljö i skog och vid hav

  Utöver själva innehållet tycker Eva-Britta Lidström att miljön på Toftahalvön är något utöver det vanliga.

  – Byggnaden ligger perfekt inbäddat i naturen. Närheten till havet och skogen samt den gamla herrgårdsmiljön bidrar till att allt upplevs vackert. Dessutom är det helt lugnt och stilla.

  – Det är en härlig känsla att bara komma in i huset, speciellt i den underbara yogasalen.

  För mer info: mejla till info@toftaretreat.se eller ring 0707-58 16 32.

  Omdömen

  Fler röster om rehab på Tofta

  Kursen har varit helt fantastisk för mig.

  – Tack vare mina dagar på Tofta Retreat har jag kunnat börja arbeta mer normalt igen. Tidigare var jag sjukskriven till 75 procent. Efter min tid på Tofta jobbar jag 75 procent.

  Nadia Ahlstedt
  Nadia AhlstedtGöteborg

  Jag var nästan alltid stressad och orolig.

  – All min tid och alla mina tankar handlade om hur och vad jag skulle göra på jobbet. Även om mina arbetsuppgifter var roliga blev jag till slut sjukskriven för utmattning. Min vistelse på Tofta Retreat blev min bästa hjälp till återhämtning.

  – Det bästa var att min kropp och själ fick läka helt i sin egen takt. Inga yttre krav eller påstötningar om hur jag mådde, ingen påtvingad uppmuntran heller. Utan bara låta allt vara som det var, just då.

  – Kroppen fick jobba själv tills den gav ifrån sig ett litet lyckopip. Jag kom så sakteliga tillbaka till att vara mera närvarande, medvetet och helhjärtat.

  Mina besök på Tofta har starkt bidragit till att jag nu kan arbeta heltid igen.

  Boel Hermansson Program Chef Designer, Volvo Personvagnar
  Boel HermanssonProgram Chef Designer, Volvo Personvagnar

  Omdömen om Medicinsk yoga som rehab

  Jag sökte till Rehab-Yogakursen på AZ pga värk i nacke, huvud, axlar och skakningar i höger arm. Den yogiska andningen har påverkat mig så att jag kan hantera smärtan bättre, jag känner mig lugnare och kan koncentrera mig bättre.
  Michéle Ängqvist

  Jag har deltagit i IMY:s Rehab-Yogakurs på företaget under hösten. Jag sökte för utmattnings-symptom. Kursen som haft ett bra upplägg har ökat min förmåga att känna efter och att vila i vardagen. Jag känner mig tryggare. Kursledaren var bra och jag är imponerad över hur riktade och medvetna övningarna är. Jag upplevde dem mindre ummiga än tidigare rehab-alternativ. Här går man direkt på kärnan.
  Kristin Liljenfeldt

  Jag har deltagit i Institutet MediYoga Rehab-Yogakurs under våren. Mina problem med stress och umattningsdepression har påverkats mycket positivt. Andningen har hjälpt mig få ner stressen betydligt. Kursledaren var suverän! Jag hoppas på en uppföljning.
  Marie Larsson

  – Jag är mycket nöjd med Rehabkursen på Astra-Zeneca. Jag sökte för stressrelaterade symptom som samtliga har lindrats. Helhetsomdömet är mycket bra. Detta är en kurs som gett mig era stressreducerande verktyg som jag kommer träna vidare med.
  Christina Åkesson

  Träffa oss

  Har du frågor eller vill du anmäla dig till någon av våra kurser?

  Behöver du stanna upp och hämta hem din kraft? Unna dig då två eller tre dagar retreat. Eller prova på någon av våra populära yogakurser.
  Instruktörer & Lärare

  Vilka håller i kurserna?

  Läs mer om personerna som hjälper dig hitta lugn och ro på Tofta Retreat.
  Camilla Neuendorf
  Camilla Neuendorf
  Yoga, retreat och 12-veckorsprogram