För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Allt fler upptäcker våra tredagars retreat här på Toftahalvön. Hittills i år har vi haft gäster från hela landet. Speciellt många har kommit från Stockholm, Göteborg, Västra Götaland, Halland och Småland. Eftersom vi vid flera tillfällen har blivit fullbokade har vi nu lagt in ytterligare några retreater.

  Det vi erbjuder är Sveriges första retreat med kombinationen Medicinsk yoga och/eller yinyoga, meditationsvandring och meditation. Vid viss tillfällen får deltagarna också vara med om en klangmeditation.

  Aktuella datum under året finner du i vårt kalendarium.

  I retreaten ingår Medicinsk Yoga och/eller yinyoga, andningsövningar samt meditation. Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt. Syftet med tystnaden är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt.Det finns även härlig natur för promenader. Denna helg är organiserad och strukturerad att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.

  Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga och/eller yinyoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bastu, relax, god mat, vila och bara varande.

  Alla kan delta i kursen och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat. Under tredagars retreaten bor du antingen på spat eller i ett av Tofta Herrgårds hotellannex.

  Retreaten är utformad av Camilla Neuendorf, som också håller i de flesta helgerna. Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga.

  Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola och har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag Tofta Spa Rehab & Retreat.

  OBS! Begränsat antal platser!

  Anmäl ditt intresse så snart du vet att du vill och kan.

  Anmäl dig genom att ringa eller skicka ett e-mail till info@toftaretreat.se eller 0703-73 55 54 90.

  Dagarnas upplägg

  Fredag

  16.30 Incheckning
  17.00 Yogaklass
  19.00 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Lördag

  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Meditationsvandring
  13.00 Lunch
  16.00 Eftermiddagsyoga
  18.30 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Söndag

  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Meditationsvandring
  13.00 Lunch
  14.00 Avslut

  Priser och boendealternativ

  Vi erbjuder flera olika boendealternativ till olika priser.
  Läs mer på sidan om boende för att hitta alternativet som passar just dig.

  Anmälan, betalning och frågor

  Anmälan göres till: info@toftaretreat.se

  Betalning: Vi skickar ut en faktura på 1 500 kr i anmälningsavgift direkt i samband med att du bokar dig. Resterande faktureras ca. en månad innan kursen.

  Avbokning: Vid avbokning innan tom 14 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift förutom en bokningskostnad på 1 500 kr.

  Vid avbokning from 4 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift minus 1 500 kr endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

  Anmälan & Frågor: info@toftaretreat.se eller 0703-73 55 54

  Kommande Tre dagars retreat