För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  ”Kursen gav mig verktyg för att hantera stressen i vardagen på ett bättre sätt”

  Här följer ett antal citat från deltagarna på vårt rehabprogram 12-veckorskurser mot stress och utmattningssyndrom.

  ”Jag har rekommenderat Tofta till många i min omgivning och det fortsätter jag göra! Oavsett om man är stressad, utbränd, sjukskriven, går igenom en kris eller något annat. Gå kursen! Du kommer inte ångra dig.”

  ”Kursen var opretentiös, vilket var väldigt skönt. Alla var där för sin egen skull och det ställdes inga krav på att vara social eller skapa kontakter. I andra sammanhang hade man antagligen presenterat sig och på så sätt definierats utifrån vad man gör om dagarna, men jag vet inte ens vad de andra jobbade med.”

  ”Jag behövde återhämtningen efter en lång tid av stress och det blev Tofta av en slump. Men jag är glad att jag hamnade just där. Det är verkligen en unik plats – det är en speciell känsla att komma ut dit. I den oslagbara naturen och det fantastiska läget. Det hade inte fungerat i stan!”

  ”Det viktiga för mig var att få en push i rätt riktning: jag var 100 % sjukskriven på grund av stress. När man är sjukskriven finns det ingen som berättar för en hur man ska ta hand om sig själv. Det är en otroligt stor behållning i att komma igång med att promenera, göra meditation och yoga regelbundet – när man är frisk nog att orka det.”

  ”Vi var en grupp som hade stor tillit till varandra och vi hade förtroendefulla samtal. Det blir viktigt för att göra en förändring som består, att hitta tips och trix och inse att man inte är ensam.”

  ”För mig blev platsen och närheten till vattnet viktig. Camilla Neuendorf har skapat en fantastisk plats och hon är en stor del till att det blev så bra som det blev.”

  ”Kursen gör att man kommer ner på djupet. Det är så beteendet kan förändras, på riktigt. Det gör du inte över ett vanligt yogapass. För att nå förändring behövs kontinuitet och stabilitet. Platsen symboliserar det för mig och jag blir glad när jag tittar på bilderna idag.”

  ”Jag har varit sjukskriven länge och har letat efter någonting liknande det här. Men av allt jag har testat har detta varit den bästa rehabiliteringen.”

  ”Nu har jag fått verktyg att hantera min stress och det är mycket som jag kan använda i vardagen. Och även om jag inte blivit frisk så fick jag tillbaka lite av min livsglädje. Jag kände hur endorfiner frigjordes i kroppen och jag fick en trygghet och ett lugn.”

  ”Hela konceptet med yoga, meditationsvandringar i naturen och massage känns som en unik rehabiliteringsform och det har varit väldigt bra för mig. Man får verkligen känna att det händer något i kroppen när man arbetar med alla de här olika delarna.”

  ”Miljön bland skogen, hästhagarna och det intilliggande havet är fantastisk och man kommer in i ett lugn. Ledarna med Camilla i spetsen, är kunniga och lugna och jag önskar att fler kunde få möjligheten att göra det här.”

  ”Tofta Retreat har hjälpt mig otroligt mycket. Främst med vägledning för att landa tillbaka på jorden och inse att jag faktiskt inte mådde så bra. När man är stressad sker allt väldigt snabbt och att känna ett lugn har varit svårt för mig.”

  ”Naturen på Tofta Retreat har varit till stor hjälp.”

  ”Ledarna var noga med att vi skulle använda naturen. Istället för att skynda igenom en skogspromenad stannade vi upp och faktiskt tittade på träden. Det är något som jag kommer fortsätta med hemma.”

  ”Jag rekommenderar varmt att besöka Tofta Retreat. Även om man inte behöver ett 12-veckors rehabprogram. Ett vanligt yogapass eller en helg i den miljön gör gott det med.”