För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Familjära Tofta Retreat, vid Tofta Herrgård, alldeles vid västerhavet i Bohuslän har blivit något av ett Mekka för personer från hela landet som behöver varva ner, återhämta sig och finna ny kraft.

  Under våren och sommaren har samtliga weekend retreater varit fullbokade och därför har man nu lagt in ännu fler i höst och vinter.

   – Det är ju väldigt tråkigt att säga nej på grund av platsbrist till så många som vi har fått göra hittills i år så det tänker vi ändra på framöver, förklarar Camilla Neuendorf, som driver Tofta Retreat tillsammans med sin man Mats.

  Lugnet kommer naturligt

  2006 invigde de sitt nybygge på den egna tomten Trädgårdsmästarbostaden till Tofta Herrgård på väg till Marstrand i Kungälvs Kommun. Till en början handlade det om dagspa och yogaklasser men ganska snart förvandlades stället till en plats för återhämtning.

  – Det är en så fantastisk plats att man blir lugn bara av att komma hit. Det är svårt att tro att det bara är dryt tre mil till Göteborgs city när man är här, förklarar Camilla Neuendorf.

  Stockholm-Mälardalen och Skåne

  Retreathelgerna riktar sig till privatpersoner, som kommer till Tofta från fredag eftermiddag till söndag lunch eller eftermiddag. Till en början var det mest folk från Göteborgstrakten som kom men under det senaste året kommer en stor del av gästerna från hela landet, speciellt från Stockholm-Mälardalen och Skåne.

  – Ja, det märks inte minst av att vi vid varje retreattillfälle får åka ut till Marstrandsvägen och hämta gäster vid busshållplatsen 3 km från kursgården. De flesta har kommit med tåget från Stockholm men längre än så kommer de inte med kollektivtrafiken.

  – Noterbart är att vi mycket sällan behöver skjutsa någon tillbaka på söndagen. Under helgen finner alla deltagare nya vänner i gruppen och det finns alltid någon som ska förbi Göteborg på vägen hem.

  Kända namn

  Förutom de egna retreathelgerna arrangerar Tofta också kurser med andra och namnkunniga ledare. Några exempel på kända namn som varit på Tofta är: Thomas Frankell, Karin Björkegren-Jones, Pernilla Cristvall och Malin Berghagen. De två senare har haft kurser så sent som i år.

  – Både Pernilla och Malin kommer att ha nya kurser här på Tofta under hösten, understryker Camilla.

  12 veckors rehabprogram

  – Vårt Rehabprogram, som vi kallar ”Naturlig Hälsa” och som sträcker sig över 12 veckor, vänder sig till arbetsgivare som är rädda om sin personal och antingen vill förebygga en sjukskrivning eller hjälpa sina medarbetare tillbaka till jobbet. Den riktar sig till personer som på ett eller annat sätt lider av utbrändhet eller andra stressrelaterade problem.

  – Vi har deltagare som är på väg in i väggen eller som redan är där, förklarar Camilla Neuendorf

  – Ett av målen är att vi ska komma in så tidigt som möjligt och på så sätt kunna förhindra sjukskrivning men självklart är det ju fantastiskt att kunna hjälpa tillbaka människor till arbetslivet. Det har visat sig att denna kurs är ett mycket bra komplement till exempelvis samtalsterapi.

  Kursen varar fyra timmar i veckan i 12 veckor och innehåller medicinsk yoga, meditation, meditationsvandring, behandlingar och bara vara på en stilla plats i en makalös natur.

  – Vi har mycket bra resultat bland dem vi haft här. De flesta har återgått till arbete igen, avslutar Camilla.

  FAKTA

  Tofta Retreat AB
  Tofta Trädgrådsmästeri
  442 75 Lycke

  toftaretreat.se
  tel. 0303-22 54 90