För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Familjära Tofta Retreat, vid Tofta Herrgård, alldeles vid västerhavet i Bohuslän har blivit något av ett Mekka för personer från hela landet som behöver varva ner, återhämta sig och finna ny kraft.

  Under våren och sommaren har samtliga weekend retreater varit fullbokade och därför har man nu lagt in ännu fler i höst och vinter.

   – Det är ju väldigt tråkigt att säga nej på grund av platsbrist till så många som vi har fått göra hittills i år så det tänker vi ändra på framöver, förklarar Camilla Neuendorf, som driver Tofta Retreat tillsammans med sin man Mats.

  Lugnet kommer naturligt

  2006 invigde de sitt nybygge på den egna tomten Trädgårdsmästarbostaden till Tofta Herrgård på väg till Marstrand i Kungälvs Kommun. Till en början handlade det om dagspa och yogaklasser men ganska snart förvandlades stället till en plats för återhämtning.

  – Det är en så fantastisk plats att man blir lugn bara av att komma hit. Det är svårt att tro att det bara är dryt tre mil till Göteborgs city när man är här, förklarar Camilla Neuendorf.

  Stockholm-Mälardalen och Skåne

  Retreathelgerna riktar sig till privatpersoner, som kommer till Tofta från fredag eftermiddag till söndag lunch eller eftermiddag. Till en början var det mest folk från Göteborgstrakten som kom men under det senaste året kommer en stor del av gästerna från hela landet, speciellt från Stockholm-Mälardalen och Skåne.

  – Ja, det märks inte minst av att vi vid varje retreattillfälle får åka ut till Marstrandsvägen och hämta gäster vid busshållplatsen 3 km från kursgården. De flesta har kommit med tåget från Stockholm men längre än så kommer de inte med kollektivtrafiken.

  – Noterbart är att vi mycket sällan behöver skjutsa någon tillbaka på söndagen. Under helgen finner alla deltagare nya vänner i gruppen och det finns alltid någon som ska förbi Göteborg på vägen hem.

  FAKTA

  Tofta Retreat AB
  Tofta Trädgrådsmästeri
  442 75 Lycke

  toftaretreat.se
  tel. 0303-22 54 90