För mer info & boka

Öppettider

Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

Hitta till oss

Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

Nu erbjuder vi ett antal olika massageformer på vardagar mellan 09.00-20.00. 

Klassisk massage, terapeutisk massage, yogamassage, och bindvävsmassage

Klassisk massage/terapeutisk massage

 Du väljer mellan en avslappnande klassisk massage eller en mer terapeutisk massage där fokus läggs på problemområden, spända muskler eller specifik stelhet. I den terapeutiaka massagen ingår även triggerpunktebehandling. (Läs mer om triggerpunktsbehandling nedan)

Den klassiska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar vilka minskar spänningar och värk i muskler och leder men minskar även svullnader orsakade av dålig lymfcirkulation. Massagen löser upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning för både kropp och sinne.  Regelbunden massage motverkar trötthet och smärta i axlar, rygg och nacke. Dessutom bidrar den till att du känner dig lugnare, mjukare och mer rörlig. Massagen ökar även blodgenomströmningen i kroppen, vilket också höjer din prestationsförmåga. Du får en djupare och lugnare andning vilket ökar ditt fokus och motverkar  smärta orsakad av spänningar i dina muskler.

Pris: 90 minuter 950 kr
Pris: 60 minuter 650 kr
Pris: 30 minuter 450 kr

För bokning ring: 0706-11 87 64

Vad är triggerpunktsbehandling?

Triggerpunkter eller muskelknutor kan orsaka diffusa eller lokala smärtor i olika delar av kroppen och beror på spänningar  och cirkulationsstopp i muskelfibrer som inte släpper av sig själv. Behandlingen av myofasciala triggerpunkter inriktar sig på att inaktivera triggerpunkten, genom att få den spända muskelfibersträngen i muskeln att slappna av. Den strukturella orsaken till varför triggerpunkter aktiveras är inte helt klarlagd men de teorier man har bygger på att delmuskelspänningen – den spända muskelfiberbunten – orsakas av en ond cirkel där energibrist av olika anledningar är en central del. Det saknas det alltså energi för att bryta den kontraktion (sammandragning) som skett av muskelfibrerna. Behandlingens syfte är att töja ut muskelfibrerna vid triggerpunkten, för att bryta den onda cirkeln och därmed få muskeln att slappna av vilket ger goda möjligheter till läkning.

Yogamassage

Yogamassage är en behandlingsform som påverkar hela kroppen och når de djupare bindvävsstrukturerna. Behandlingen kombinerar massage, yogastretchar och andningsträning. Verkar effektivt för att behandla speciella tillstånd som rygg- och nackproblem, huvudvärk, ischias, problem med muskler och leder, reumatisk värk, astma, matsmältningsproblem, nedsatt immunförsvar, stress och sömnstörningar.

Yoga i kombination med massage är ett effektivt sätt att förbättra rörlighet, släppa spänningar och stimulera kroppens egna läkande processer.

Pris: 650 kr (60 min)
Pris: 90 minuter 950 kr
Pris: 60 minuter 650 k

För bokning ring: 0707-73 55 54.

Bindvävsmassage

Kan även kombineras med klassisk massage men 30 min avsätts för bindvävsmassagen innan klassisk massage.

Bindvävsmassage är en rehabiliterande massagemetod som används vid många olika tillstånd/sjukdomar.

Bindvävsmassagen är en vetenskapligt beprövad massageform som utvecklades vid Universitetssjukhuset i Freiburg på 1930-talet av läkare och sjukgymnaster. I denna metod arbetar man med de reflexzoner som finns i hudens djupa bindväv. Hela kroppen kan behandlas men ryggen är den kroppsdel som är viktigast. Under behandlingen drar man med speciella drag-hakgrepp isär den bindväv som sitter fast på olika zonområden. Detta ger en reflexmässig reaktion på motsvarande organ via det autonoma nervsystemet.

Du bör inte vara gravid, ha astma, äta blodförtunnande mediciner, vara förkyld eller ha menstruation vid behandlingstilfället.

Bindvävsmassage kan användas som:

  • Idrottsmassage
  • Cirkulationsmassage
  • Nervmassage
  • Ledmassage

Vid idrottsskador och efter operationer bildas ärrvävnad. Ärrvävnaden ger ofta upphov till smärta, cirkulationsnedsättning och rörelsehinder. Detta kan upplevas som att ”kostymen är för trång”. Det spänner och ”drar” i vävnaden när man rör sig.

Även långvarig fysisk ansträngning, psykiska eller fysiska smärttillstånd samt cirkulationsrubbningar skapar förändringar i bindväven. Vid dessa och andra liknande symptom är bindvävsmassage en beprövad metod som påverkar både nervsystemet och blodcirkulationen på ett kraftfullt sätt.

Bindvävsförtätningar leder ALLTID till försämrad cirkulation sämre rörelseförmåga och därmed energibrist (trötthet). Bindvävsmassage är en nervterapi och får aldrig upplevas smärtsam.

Pris: 90 minuter 950 kr
Pris: 60 minuter 650 kr
Pris: 30 minuter 450 kr

För bokning ring: 0706-11 87 64