För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Nu lanserar Tofta Retreat en tyst dag med skärmdetox, en dag i tystnad utan mobil, surfplatta eller dator. 

  – I takt med den ökade stressen på våra arbetsplatser och att man hela tiden förväntas vara uppkopplad har vi insett att fler måste få snabbare hjälp med hur de kan hålla sig borta från sina mobila skärmar med exempelvis sociala medier och istället fokusera på hur de ska kunna återhämta sig, säger Camilla Neuendorf som driver Tofta Retreat. 

  – Vi hoppas att de verktyg deltagarna får med sig från dessa dagar ska kunna hjälpa till att bättre hantera sin stress i sin fortsatta vardag.

  Svensken tittar på sin mobiltelefon mer 150 gånger per dag. Samtidigt upplever många att de är stressade på jobbet och privat.

  Tillhör du dem som lätt hamnar med mobilen i handen på fikarasten eller lunchen? Och bara måste se om det hänt något på facebook medan du väntar på bussen eller att rödljuset ska slå om till grönt? Kanske har du till och med kommit på dig själv med att surfa på toaletten?

  Lugn, du är inte ensam. Mobiltelefonen är beroendeframkallande och det är det vi tar fasta på under vår ”Dag i tystnad”.

  – Dagen är alltså till för alla som vill träna på att hålla sig borta från sin mobil, surfplatta eller dator.

  Tofta Retreat driver sedan tre år tillbaka ett Rehabprogram för personer som är drabbade av stress och utmattningssyndrom. Detta program sträcker sig över 4 timmar i veckan i 12 veckor och har visat sig vara ett mycket bra komplement till traditionell företagshälsovård.

  – Men under det senaste året har vi fått allt fler förfrågningar från personer som ännu inte behövt söka läkare pga stress utan stället vill försöka hindra ”sjukdomsförloppet” innan det gått för långt.

  –Vi hoppas att en Dag i tystnad även ska kunna hjälpa dem med just detta, säger Camilla Neuendorf.

  Det här är en dag för dig som behöver stanna upp och som längtar efter återhämtning. Den här dagen hjälper dig att slappna av och kommer att ge dig ny kraft och energi för arbete, familj och vad det nu må vara. Det är inte alltid så enkelt att få ihop livspusslet.

  Du blir guidad genom dagen och du kommer att få stänga av din yttre röst för att jobba med din inre. Inga förkunskaper krävs.

  Det enda du behöver göra är att lämna ifrån dig din avstängda telefon några timmar och nyfiket lita på din ledare och dig själv. Vi kommer att arbeta med yoga, meditation och meditationsvandring för att landa i  kroppen och för att utforska tystnaden och stillheten.

  Utöver detta kommer det även finnas möjlighet att använda vår relaxavdelning med bastu och bubbelpool under bar himmel. Handduk och badrock ingår. Egna badkläder medtages.

  Mitt på dagen serveras en rejält tilltagen vegetarisk lunch som består av vegetarisk lasagne. Utöver det kommer det att finnas tillgång till nötter, frukt och te.