För mer info & boka

Öppettider

Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

Hitta till oss

Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

Vi fick en liten pratstund med ett par av dem som varit med på vårt 12-veckors program mot stress och utmattning, Naturlig hälsa. under 2017. Så här tyckte de.

En av de som deltagit i programmet berättar följande:

– Jag har varit sjukskriven länge och har letat efter någonting liknande det här. Men av allt jag har testat har detta varit den bästa rehabiliteringen.

– Nu har jag fått verktyg att hantera min stress och det är mycket som jag kan använda i vardagen. Och även om jag inte blivit frisk så fick jag tillbaka lite av min livsglädje. Jag kände hur endorfiner frigjordes i kroppen och jag fick en trygghet och ett lugn.

– Hela konceptet med yoga, meditationsvandringar i naturen och massage känns som en unik rehabiliteringsform och det har varit väldigt bra för mig. Man får verkligen känna att det händer något i kroppen när man arbetar med alla de här olika delarna.

– Miljön bland skogen, hästhagarna och det intilliggande havet är fantastisk och man kommer in i ett lugn. Ledarna, Camilla och Åsa, är kunniga och lugna och jag önskar att fler kunde få möjligheten att göra det här.

Angelica som också har deltagit i programmet har haft problem med att hantera stress och svårt för att komma ner i varv.

– Tofta Retreat har hjälpt mig otroligt mycket. Främst med vägledning för att landa tillbaka på jorden och inse att jag faktiskt inte mådde så bra. När man är stressad sker allt väldigt snabbt och att känna ett lugn har varit svårt för mig.

Naturen på Tofta Retreat har varit till stor hjälp.

– Ledarna var noga med att vi skulle använda naturen. Istället för att skynda igenom en skogspromenad stannade vi upp och faktiskt tittade på träden. Det är något som jag kommer fortsätta med hemma, säger Angelica.

– Jag rekommenderar varmt att besöka Tofta Retreat. Även om man inte behöver ett 12-veckors rehabprogram. Ett vanligt yogapass eller en helg i den miljön gör gott det med.