För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Laddar Kurser

  « Alla Kurser

  8 nov: Skärmdetox – En tyst vardag för återhämtning utan mobil

  8 november kl. 09:00 - 16:00

  1200 kr

  Detta är en vardag där du som deltagare får prova på att vara helt tyst och samtidigt vara utan din mobil, surfplatta eller dator. Bakgrunden till denna dag är den ökade stressen och alla krav i samhället samtidigt som man hela tiden förväntas vara uppkopplad i sina sociala kanaler. Vi är övertygade om att måste få snabbare hjälp med hur man kan hålla sig borta från sina mobila skärmar och istället fokusera på hur man ska kunna återhämta sig.

  Vi hoppas att de verktyg deltagarna får med sig från denna dag ska kunna hjälpa till att bättre hantera stressen i sin vardag. Tillhör du dem som lätt hamnar med mobilen i handen på fikarasten eller lunchen? Och bara måste se om det hänt något på facebook medan du väntar på bussen eller att rödljuset ska slå om till grönt? Kanske har du till och med kommit på dig själv med att surfa på toaletten?

  Lugn, du är inte ensam. Mobiltelefonen är beroendeframkallande.

  Svensken tittar på sin mobiltelefon mer 150 gånger per dag. Samtidigt upplever många att de är stressade på jobbet och privat. Det är detta vi tagit fasta på under vår tysta vardag. Dagen är alltså till för alla som vill träna på att hålla sig borta från sin mobil, surfplatta eller dator. Du blir guidad genom dagen och du kommer att få stänga av din yttre röst för att jobba med din inre. Inga förkunskaper krävs. Det enda du behöver göra är att lämna ifrån dig din avstängda telefon några timmar och nyfiket lita på din ledare och dig själv.

  Vi kommer att jobba med yoga, meditation och meditationsvandring för att landa i kroppen och utforska tystnaden och stillheten. Många deltagare kommer också att få bättre kontakt med sin andning.

  Det kommer också att finnas utrymme för en del egen tid i den fantastiska naturen här på Tofta eller i och kring kursgården. Vissa väljer exempelvis att ta ett bastubad och/eller ett dopp i vår bubbelpool under bar himmel (badrock och handduk ingår). Eller varför inte bara lägga sig i en av våra saccosäckar i relaxavdelningen eller någon hängmatta utomhus (sommartid)?

  Mitt på dagen bjuder vi också på en välsmakande vegetarisk lunch. Vi serverar vegetarisk mat och erbjuder mjölk och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  Under dagen får deltagarna handfasta verktyg inom lugn yoga, andningsteknik, meditation och meditationsvandring för att landa i kroppen och för att utforska tystnaden och stillheten.

  Eftersom detta är en vardag/arbetsdag finns det flera företag som ser denna dag som en möjlighet att hjälpa sina anställda, som har haft en jobbig period eller plötsligt blivit stressade. De bjuder helt enkelt den anställde på en eller flera dagar under året.

  Pris: Du investerar 1 200 kronor per deltagare och dag.
  Max antal platser: 15 deltagare
  Rabatt: 205 kronor rabatt för långtidssjukskrivna (sjukskriven på heltid samt längre än 2 månader), studenter (minst halvtidsstudier), pensionär (fyllt 65 år).
Rabatt erhålls efter uppvisande av intyg, studentkort eller legitimation.

  ANMÄLAN, BETALNING OCH FRÅGOR

  Bokning och frågor göres till: info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.
  Vid anmälan maila namn och mobilnummer till info@toftaretreat.se
  Betalning: Vi skickar ut en faktura på hela beloppet direkt i samband med att du bokar dig.
  Avbokning: Vid avbokning tom 14 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift förutom en bokningskostnad på 625 SEK. Vid avbokning fr.o.m. 13 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift minus 625 SEK endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

  POLICY MED ANLEDNING AV COVID-19

  Vi håller öppet så länge som det går i linje med regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer.

  Vi är en liten anläggning så grupperna är också små, vilket minskar risken för smittspridning, under förutsättning att de gäster som har minsta tecken på symptom stannar hemma. De som är friska kommer hit och är noga med att tvätta händerna.

  Några av de åtgärder vi genomfört är att vi har minskat antalet deltagare i våra grupper samt att du vid minsta symptom får omboka till annat datum samma morgon som dagen börjar, utan någon kostnad.

  Detaljer

  Datum:
  8 november
  Tid:
  09:00 - 16:00
  Pris:
  1200 kr
  Kurs Kategorier:
  ,

  Arrangör

  Tofta Retreat
  Telefon:
  0303-22 54 90
  E-post:
  info@toftaretreat.se
  Webbplats:
  toftaretreat.se

  Plats

  Tofta Retreat
  Tofta Trädgård 260
  Lycke, 442 75 Sverige
  Telefon:
  0303-22 54 90
  Webbplats:
  toftaretreat.se