För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Laddar Kurser

  « Alla Kurser

  8-10 juli Retreat: Landa på Tofta med Camilla Neuendorf

  8 juli kl. 16:30 - 10 juli kl. 10:30

  Detta är en speciell weekend under ledning av Camilla Neuendorf, Tofta Retreats grundare, delägare och ansvariga ledare. Bakgrunden till denna helg är alla positiva reaktioner Camilla fått från deltagare genom åren. De två senaste kan du läsa mer om längre ner på sidan.

  Det blir är en lugn och innehållsrik retreat vars mål är att få varje deltagare att landa i sig själv, finna ro, kraft och trygghet och på så sätt få bättre kontakt med sin andning, kropp och i förlängningen sig själv.

  Detta görs i huvudsak med hjälp av lugn yoga, meditation, meditationsvandring, workshop,  spontana samtal och att bara få vara. Ibland kan det också bli utrymme för sång och dans. Och förhoppningsvis blir det kvällsmeditation vid havet med efterföljande dopp. Mellan varven serveras hemlagad vällagade vegetariska måltider.

  Camilla har varit certifierad yogalärare sedan år 2000 (två-årig utbildning i Livsyoga). Därefter har hon – med vissa undantag – praktiserat yoga och/eller meditation dagligen, dels för sig själv, dels som lärare.

  Genom åren har det sedan blivit flera andra utbildningar men den största erfarenheten har hon fått via skapandet av Tofta Retreat och sina retreater och rehab-kurser. Allt för att lindra människors stress och förhindra utbrändhet och sjukdom.

  Flera av de kunskaper och erfarenheter Camilla samlat på sig under sina 22 år som lärare, skapare av retreater och rehab-kurser kommer hon att dela med sig av under denna weekend.

  Första gången Camilla var på Tofta Trädgårdsmästeri, som tomten där retreaten ligger idag heter, var 1998. Då fanns det inte mycket av det som finns idag. När hon blickade ut över nejden i dalen, som idag är golfbana, sa hon: ”Har kan människor verkligen landa”.

  Det var fröet till det som idag är Tofta Retreat.

  Och så kom det sig att Camilla och hennes man köpte den gamla trädgårdsmästarbostaden till Tofta herrgård. Efter några år hade fröet mognat och de köpte till mark. Projekteringen för en verksamhet drog igång.

  Därefter har Camilla och Mats byggt denna anläggning och verksamhet helt från grunden. De började med att ta ner en massa träd, schakta och spränga. Därefter uppfördes själva byggnaden, enbart tillsammans med lokala entreprenadföretag.

  I maj 2006 var det invigning men Camilla hade startat med yogaklasser redan ett par år tidigare, strax efter sin examen i Livsyoga. Dessa klasser hölls på övervåningen i grannbyggnaden, Tofta Bränneri, som på den tiden fungerade som uthyrningslokal.

  Resan har inte alltid varit enkel men idag är Tofta Retreat ett etablerat företag, med gäster från hela Skandinavien. Yoga, meditation, vandring och att bara få vara är fortfarande de stora hörnpelarna i verksamheten.

  Även från denna resan finns det erfarenheter som vissa av deltagarna på retreaten kan komma att få ta del av. Detta sker oftast under spontana samtal på tu man hand eller i mindre grupper, som deltagarna själva initierar genom att påkalla Camillas uppmärksamhet.

  Dagarnas upplägg

  Fredag
  16.30 Incheckning
  17.00 Yogaklass
  19.00 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

   

  Lördag
  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Vandring
  13.00 Lunch

  14.30 Workshop
  17.00 Eftermiddagsyoga
  18.30 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Söndag
  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  10.30 Avslut och hemfärd

  Priser och boendealternativ

  ENDAST KURS OCH MATPAKET 4450 kr

  För dig som bor i närheten av Tofta Retreat och inte behöver boende. Kursavgift 3500 + 850 (matpaket) = Totalkostnad: 4 350 kr

   

  BOENDE I SOVSAL 4 650 KR

  Helpension med boende i sovsal på spat med delad toa och dusch: Totalkostnad: 3500 (kursavgift) + 1150 (kost o logi)
  Totalkostnad: 4 650 kr
  Du bor på golvet i yogasalen. Eget sänglinne, handduk, täcke och kudde medtages. Madrass finns.

  BOENDE PÅ KURSGÅRDEN I ENKELRUM 5 450 kr

  Helpension med boende i enkelrum på kursgården med delad dusch och toalett: 3 500 kr (kursavgift) + 1 950 (kost o logi). Inkl. lakan och handduk.
  Lakansetet ligger på sängen när du kommer.
  Totalkostnad: 5 450 kr

  BOENDE PÅ KURSGÅRDEN I DELAD STUGA 5 450 kr

  Stugorna har två enkelsängar i ett större rum med liten köksdel med spis, kyl och diskho, en våningssäng i ett litet rum och en toalett med dusch.
  Helpension med boende i delad trebädds-stuga i enkelsäng alt. egen våningssäng : 3 500 (kursavgift) + 1 950 (kost o logi). Inkl. lakan och handduk. Lakansetet ligger på sängen när du kommer. Totalkostnad: 5 550 kr

  ENKELRUM PÅ TOFTA B&B 5 450 kr

  Ett litet familjärt Bed & Breakfast med bara två rum med delad dusch och toa samt en stuga. Det är beläget ca 500 m från kursgården. Cyklar finns att låna.

  Helpension med boende i enkelrum på B&B: 3 500 (kursavgift) + 1 950 (kost o logi). Inkl. lakan och handduk. Totalkostnad: 5 450 kr

  DEL I DUBBELRUM PÅ TOFTA B&B 5 150 kr

  Ett litet familjärt Bed & Breakfast med bara två rum med delad dusch och toa samt en stuga. Det är beläget ca 500 m från kursgården. Cyklar finns att låna.

  Helpension med boende i dubbelrum: 3 500 (kursavgift) + 1 650 (kost o logi). Inkl. lakan och handduk. Totalkostnad: 5 150 kr

  DUBBELRUM TOFTA HERRGÅRD 5 850 kr

  OBS! Detta är inget boende i Herrgårdsbyggnaden. Hotellannexet ligger ca 2 minuteras promenad från kursgården.
  Helpension med boende i dubbelrum i hotellannex till Tofta Herrgård: 3 500 (kursavgift) + 850 matpaket + 1 500 kr för boende i delat dubbelrum i hotellannexet.
  Totalkostnad 5 850 kr

   

  ENKELRUM TOFTA HERRGÅRD 6 950 kr

  OBS! Detta är inget boende i Herrgårdsbyggnaden. Hotellannexet ligger ca 2 minuteras promenad från kursgården.
  Helpension med boende i enkelrum i hotellannex till Tofta herrgård: 3 500 (kursavg.) + matpaket 850 kr + boende 2600 kr för två nätter
  Totalkostnad 6 950 kr

   

  MATPAKET 850 kr

  Vi serverar vegetarisk mat och erbjuder mjölk och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter. Maten som ingår i helpensionen är två kvällsmåltider, två frukostar och en lunch. Separat matpaket kostar 850 kronor.

   

  Anmälan, betalning och frågor

  Anmälan göres till: info@toftaretreat.se

  Betalning: Vi skickar ut en faktura på 1 500 kr i anmälningsavgift direkt i samband med att du bokar dig. Resterande faktureras ca. en månad innan kursen.

  Avbokning: Vid avbokning innan tom 14 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift förutom en bokningskostnad på 1 500 kr.

  Vid avbokning from 4 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift minus 1 500 kr endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

  Anmälan & Frågor: info@toftaretreat.se eller 0703-73 55 54

   

   

  Hälsningar från gäster i maj 2022

  Hej

  Stort tack för en mycket trevlig och fin helg med bra upplägg, trevlig gemenskap och mycket värme! Du har verkligen skapat en jättefin miljö för krafthämtning!

  Kram Kerstin

  Kerstin Strandberg Wilbrand
  Projektledare/Utvecklare, Medicin, farmaci  & vård

  Uppsala Universitet. Avdelningen för uppdragsutbildning

  Hej kära Camilla
  Jag är såå glad över att jag träffade dig på planet till Santorini för flera år sedan, tänk vad många härliga stunder jag har fått uppleva tack vare dig.  Både på Tofta och Costa Rica och nu även den härliga resan till Spanien. Jag är såå tacksam.
  Om du har en resa efter sommaren vill gärna jag och min kompis åka med.
  Många varma kramar

  Helene

  Detaljer

  Börjar:
  8 juli kl. 16:30
  Slutar:
  10 juli kl. 10:30

  Arrangör

  Tofta Retreat
  Telefon:
  0303-22 54 90
  E-post:
  info@toftaretreat.se
  Webbplats:
  toftaretreat.se