För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Laddar Kurser

  « Alla Kurser

  31/7-1/8: Exklusiv retreathelg på öde ö utan el och rinnande vatten i Viaredssjön i Borås kommun – max 8 deltagare

  30 juli kl. 15:00 - 1 augusti kl. 14:30

  5350kr (boende i enmanstält. 5750 kr boende i delad stuga)

  Vi har blivit med en egen öde ö och den vill vi inte bara ha för oss själva utan dela med våra deltagare på Tofta Retreat. 

  Det är bakgrunden till att vi i sommar kommer att arrangera två mycket exklusiva tredagarsretreater på denna fantastiska plats.

  Det här blir en annorlunda och exklusiv retreat mitt ute på en öde ö vid namn Kalvön i en insjö som heter Viaredssjön och som ligger ca en mil väster om Borås.

  Tanken är att du som deltagare ska släppa vardagen och finna ny kraft och energi.

  Retreaten är utformad så att du ska kunna ge dig tid att utforska och stärka dig själv med hjälp av lugn yoga, meditation, små korta vandringar och naturens stärkande kraft. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att uppnå framtida mål. Här är du för dig själv mitt i naturen på ett sätt som du kanske aldrig tidigare varit; på en öde ö, mitt i en insjö.

  Under retreaten kommer det även att finnas egen tid för bl a bad, SUP, stand up paddleboard och en eka. Dessutom kommer det finnas tillgång till en vedeldad bastu.

  Yogan kommer vi att göra på den fantastiska kajen, som är byggd för snart hundra år sedan med sprängsten från ön.

  Retreaten är utformad av Camilla Neuendorf och hålls av Camilla eller av någon av våra erfarna yogalärare.

  Alla kan delta i retreaten och som deltagare behöver du inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat.

  Eftersom det varken finns rinnande vatten eller elektricitet på ön används ett gammalt hederligt utedass (mulltoa) för toalettbesök.

  Ön är ca två hektar stor och har väl upptrampade stigar runt om. Här finns flera platser att finna lugn och stillhet på. Och ny energi.

  BOKNING OCH FRÅGOR

  info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

  BOENDE

  Under helgen bor du antingen i delad stuga eller i enmanstält. I friggeboden sover två deltagare och i storstugan, byggd 1928, bor tre personer. Resterande tre deltagare bor i något av vårt enmanstält. Eget sänglinne/sovsäck och handduk medtages. Madrass, kuddar och täcke finns.

  VEGETARISK MAT OCH KANSKE NYFÅNGAD FISK

  Maten som serveras är vegetarisk och vi tillagar den själva på plats. På mornarna blir det frukter, nötter och gröt med tillbehör. Och kaffe givetvis. Luncherna är rejäla i form av exempelvis vegetarisk lasagne och på kvällarna är det soppa med tillbehör som gäller. Frukt och nötter finns som mellanmål. Med lite tur – kan den som inte är vegetarian – kanske få smaka på nyfångad abborre eller gös.

  HITTA HIT

  Målet på fastlandet är bryggan vid Sandareds badplats. Där hämtar vi upp dig med vår lilla motorbåt och transporterar ut dig ca 500 meter till båthuset på Kalvön. Vi hämtar upp dig med vår lilla motorbåt på Sandareds badplats. Vi hörs av innan och bestämmer när du ska hämtas upp. Kommer du med bil finns det parkeringar vid badplatsen. Kommer du med tåg eller buss går du av vid hållplats Sandareds Centrum och sedan väntar en 700-800 meter lång promenad.

  INSTÄLLT VID DÅLIGT VÄDER

  Retreaten är väderberoende. I händelse av dåligt väder – regn, blåst eller för låga temperaturer – kommer denna retreat att flyttas eller ställas in.

  BOKNING OCH FRÅGOR

  info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

  DAGARNAS PRELIMINÄRA PROGRAM

  Dag 1
  15.00-16.30 Incheckning
  17.00 Yogaklass
  19.00 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Dag 2
  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Kort vandring, reflektion och egen tid
  13.00 Lunch

  14.00 Egen tid
  16.00 Eftermiddagsyoga
  18.30 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Dag 3
  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Kort vandring, reflektion och egen tid
  12.30 Lunch
  14.30 Avslut

  PRISER

  Totalpris för kurs, matpaket och boende i delad stuga: 5 750 kronor.

  Totalpris för kurs, matpaket och boende i enmanstält: 5 350 kronor.

  BOKNING OCH FRÅGOR

  info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

  BETALNING

  Vi skickar ut en faktura på 1500 SEK i anmälningsavgift direkt i samband med att du bokar dig. Resterande faktureras ca. en månad innan kursen.

  AVBOKNING

  Vid avbokning tom 14 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift förutom en bokningskostnad på 1500 SEK.
  Vid avbokning from  4 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift minus 1500 SEK endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

  ORD FRÅN VÅRA GÄSTER

  #sandrosfeelgood. Tofta Retreat, strax norr om Göteborg, vilken idyll! En kraftplats där hav möter vidsträckta ängar, hagar med betandes hästar och kor jämsides med vältrimmade golfbanor. Stillheten och tystnaden är närvarande, samtidigt som energin är hög ✨
.

  Att vara helt mobilfri blev svårt på en så här vacker plats och var bara tvungen att knäppa några foto och dela 🤗
.

  När vi i fredags kväll‬ inledde med en lugn yinyoga och välkomnades av tonerna till låten 100 000 Angels med Bliss, en låt jag spelar ofta för att grunda mig och få inre kontakt, då kändes det som jag kommit hem. Och så har det känts hela helgen. Hem till moder jord✨
.

  Yinyoga blandat med Kundaliniyoga, Mediationsvandring, Klangmeditation, bubbelbad och en hel del tid för reflektion var ett fantastiskt upplägg och har gjort så gott. Inte minst den vackra miljön, den goda vegetariska maten och de inkännande och kraftfulla yogaledarna av retreatet. Kände mig mycket omhändertagen✨
.

  Jag följde min intuitiva vägledning hit. Som jag gör med det mesta när jag bestämmer mig för något. Jag har det senaste året hört gott om Tofta Retreat från flera håll och när jag påmindes om det i samtal med en massageklient för några veckor sen kände jag en stark dragning dit. Så när jag låg sjuk hemma och funderade på hur jag skulle spendera semestern, hörde jag inom mig, Tofta Retreat. Jag ringde och det visade sig att de hade en plats kvar och jag kände starkt att den platsen var min. Och det blev så tydligt, inte minst igår, när jag kände hur min inre kraft började återvända efter att successivt grundat mig och landat i kroppen och jag åker hem med ny energi och nya insikter. Längtan att fulltid få bo så här nära hav och natur i stillhet blir bara starkare och starkare ✨
.

  Jag kan varmt rekommendera Tofta Retreat, en plats att komma närmare sig själv, naturen och att hitta tillbaka till sin kraft ❤️.

  
Jenny Sandros

  
#toftaretreat #kraftplats #återhämtning #idyll #havet #landet #ängar #hästhagar #skog #nykraft #yinyoga #kundaliniyoga #klangmeditation #bubbelbad #meditationsvandring #reflektionstid #stresshantering #grundasigsjälv #läkandenatur #stillhet #insikter #coach #coaching #sandrosfeelgood‬‬

  Detaljer

  Börjar:
  30 juli kl. 15:00
  Slutar:
  1 augusti kl. 14:30
  Pris:
  5350kr (boende i enmanstält. 5750 kr boende i delad stuga)
  Kurs Kategorier:
  ,

  Arrangör

  Tofta Retreat
  Telefon:
  0303-22 54 90
  E-post:
  info@toftaretreat.se
  Webbplats:
  toftaretreat.se

  Plats

  Tofta Retreat
  Tofta Trädgård 260
  Lycke, 442 75 Sverige
  Telefon:
  0303-22 54 90
  Webbplats:
  toftaretreat.se