För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Laddar Kurser

  « Alla Kurser

  ti 23/2 14.00-18.00 Start 12 veckor Rehabprogram mot stress och utmattning

  23 februari kl. 09:00

  18000 kr (privat 9600 kr)

  Vi fortsätter med vårt framgångsrika rehabiliteringsprogram mot stress och utmattning, som är ett bra komplement till traditionell företagshälsovård.

  AKTUELLA DATUM

  Onsdagar mellan vecka 8-20

  Programmet vänder sig i första hand till företag med personal som antingen är på väg mot sjukskrivning eller som redan är där pga stress och utmattning. I mån av plats kan även privatpersoner boka en plats till reducerat pris.

  Några av våra kunder är Volvo Cars, Volvo Trucks, Boplats Göteborg, Lindholmen Science Park, Akademibokhandeln, NORDEA, HTH-kök och City Gross.

  Under detta program är deltagaren här fyra timmar i veckan i 12 veckor.

  Programmet vänder sig till personer som behöver hjälp med att hantera sin stress och samtidigt återfå sin energi och livsglädje.

  Programmet riktar sig direkt till företag som vill hjälpa sin personal med att:

  • undvika sjukskrivning.
  • komma tillbaka till arbetet från sjukskrivning.

  Under våren 2021 arrangerar vi rehabprogrammet följande tider:

  • Torsdagar mellan vecka 4-17
  • Måndagar mellan vecka 8-20
  • Onsdagar mellan vecka 8-20

  Allt fler mår dåligt på våra svenska arbetsplatser. Ofta beror det inte på själva arbetet eller arbetsplatsen utan på att det är svårt att få ihop livspusslet. I andra fall är orsaken något fysiskt problem som är förenat med smärta. I de flesta fall är orsaken relaterad till stress.

  Till slut orkar inte hjärnan och kroppen med och personen i fråga blir sjukskriven. För att hjälpa arbetsgivare och deras anställda som är i dessa situationer – innan eller under sjukskrivning – har vi på Tofta Retreat AB ett framgångsrikt rehab-program som vi kallar ”Naturlig hälsa”. I korthet handlar det om en kurs, en halvdag i veckan (4 timmar) i 12-veckor, där fokus ligger på individen.

  De grundläggande rehabiliteringsformerna i detta program är Medicinsk yoga och meditation, verktyg som personen sedan får med sig i sin fortsatta vardag. Varje grupp innehåller max 7 deltagare.

  Camilla Neuendorf som har utformat rehabprogrammet har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Camilla är utbildad i Medicinsk Yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola och har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag Tofta Retreat.

  Kursinnehåll:

  • Medicinsk yoga
  • Meditationsvandring i en fantastisk kulturbygd med anor från 1600-talet vid Västerhavet
  • Meditation
  • Relax med bastu och bubbelpool utomhus samt egen tid
  • Kroppsbehandling, massage och/eller yogamassage
  • Samtal med likasinnade från andra arbetsplatser
  • Arbetsgivarsamtal

  Investering

  Som arbetsgivare investerar du 18 000 kr per anställd.

  Om ditt företag vill teckna dig för flera medarbetare så lämnar vi en offert. Kontakta oss på 0703-73 55 54 eller på mejl info@toftaretreat.se

  I mån av plats erbjuder vi även privatpersoner att delta och då är priset 9 600 kr.

  Fram till och med tre veckor (31 dagar) innan kursen startar har företag förtur på de sju platserna. Därefter kan platserna bokas av privatpersoner som anmält sitt intresse.

  För mer info: mejla till info@toftaretreat.se eller ring 0707-58 16 32.

  Mediyoga som rehabilitering

  För att ett genuint läkande ska äga rum måste alla delarna – kropp, sinne och själ inkluderas. Yoga som Terapi handlar om att återskapa balans i dessa delar. Yoga, som är en i grunden andlig disciplin, beaktar och behandlar hela människan.

  Utifrån det yogiska perspektivet är vi varelser av kött och blod, samtidigt är vi också energivarelser som behöver fylla på energi, öppna blockeringar i våra öden och skapa balans i våra liv.

  Att skapa balans handlar om att lyssna inåt, efter vad du behöver och mår bra av. Att exempelvis äta nyttigt, dricka vatten, få i dig tillskott, röra på dig, balansera arbete/ fritid, umgås och sova gott. MediYoga handlar om att göra dig medveten om dessa grundläggande behov.
  Yoga arbetar precist med energisystemet. Energiobalans ger symptom: sjukdom/ohälsa. Dessa symptom går att påverka, stärka och ”reparera” med yoga. Under barnaåren skapas enligt yogan mönster och präglingar i energisystemet. Det är i dessa och i andningen vi applicerar MediYoga. Andning är grunden i livet.

  Vi andas ca. 20.000 gånger/dag. Andningen påverkar kropp, sinne och hälsa fundamentalt. Inom MediYoga är andningen den röda tråd som integreras i allt vi gör.

  Yoga är med sitt holistiska synsätt en djupverkande metod för att återskapa hälsa på alla plan. MediYoga Institutet har sedan 1997 arbetat fram era rehabprogram för personer med speciella behov och olika besvär.

  Dessa program har testats i svenska forskningsprojekt bl.a. i Karolinska Institutets och Danderyds sjukhus regi. Programmen
har introducerats för tiotusentals anställda på era hundra stora arbetsplatser och användes 2004-2012 på Astra-Zeneca vid rehabilitering av sjukskriven personal.

   

  Stor uppskattning för tolv veckors program

  En av dem som genomgått 12-veckorsprogrammet Naturlig Hälsa på Tofta Retreat är Eva-Britta Lidström som är HR-specialist inom NU-sjukvården.

  Vad har du att säga om programmet på Tofta Retreat?
  – Jag uppskattar det helhetsgrepp man har på Tofta. Det är just helheten och aktiviteterna i naturen i kombination med en mycket stor lyhördhet hos personalen, som gör att Eva-Britta förespråkar Tofta Retreat när det gäller förebyggande aktiviteter och rehabilitering.

  – För mig har det varit mycket bra med kombinationen yoga, meditation och promenader. Just att komma ut i naturen och andas frisk luft har varit extra skönt, det förstärkte helhetstänket.

  – Vidare tycker jag att personerna som arbetar där är fantastiska. Jag har alltid fått ett väldigt fint mottagande. Sedan anpassade de sig efter hur jag mådde, mycket tack vare stor intuition.

  Fördel med små grupper
  Programmet bygger också på att man ska vara i små grupper om max sju personer.

  – Det tror jag kan vara extra bra för många eftersom man då har möjlighet att diskutera en del av sina problem med likasinnade.

  – Därför är det extra bra att stället är så litet som det är, inga andra är ju där, allt fokus ligger på just detta.

  Spännande miljö i skog och vid hav
  Utöver själva innehållet tycker Eva-Britta Lidström att miljön på Toftahalvön är något utöver det vanliga.

  – Byggnaden ligger perfekt inbäddat i naturen. Närheten till havet och skogen samt den gamla herrgårdsmiljön bidrar till att allt upplevs vackert.

  Dessutom är det helt lugnt och stilla.

  – Det är en härlig känsla att bara komma in i huset, speciellt i den underbara yogasalen.

  Fler röster om rehab på Tofta

  ”Jag var nästan alltid stressad och orolig.”

  – All min tid och alla mina tankar handlade om hur och vad jag skulle göra på jobbet. Även om mina arbetsuppgifter var roliga blev jag till slut sjukskriven för utmattning. Min vistelse på Tofta Retreat blev min bästa hjälp till återhämtning.

  – Det bästa var att min kropp och själ fick läka helt i sin egen takt. Inga yttre krav eller påstötningar om hur jag mådde, ingen påtvingad uppmuntran heller. Utan bara låta allt vara som det var, just då.

  – Kroppen fick jobba själv tills den gav ifrån sig ett litet lyckopip. Jag kom så sakteliga tillbaka till att vara mera närvarande, medvetet och helhjärtat.

  Mina besök på Tofta har starkt bidragit till att jag nu kan arbeta heltid igen.
  Boel Hermansson
  Program Chef Designer, Volvo Personvagnar

  En av de som deltagit i Tofta Retreats stressprogram berättar att:

  – Jag har varit sjukskriven länge och har letat efter någonting liknande det här. Men av allt jag har testat har detta varit den bästa rehabiliteringen.

  – Nu har jag fått verktyg att hantera min stress och det är mycket som jag kan använda i vardagen. Och även om jag inte blivit frisk så fick jag tillbaka lite av min livsglädje. Jag kände hur endorfiner frigjordes i kroppen och jag fick en trygghet och ett lugn.

  – Hela konceptet med yoga, meditationsvandringar i naturen och massage känns som en unik rehabiliteringsform och det har varit väldigt bra för mig. Man får verkligen känna att det händer något i kroppen när man arbetar med alla de här olika delarna.

  – Miljön bland skogen, hästhagarna och det intilliggande havet är fantastisk och man kommer in i ett lugn. Ledarna, Camilla och Åsa, är kunniga och lugna och jag önskar att fler kunde få möjligheten att göra det här.

  Angelica som också har deltagit i programmet har haft problem med att hantera stress och svårt för att komma ner i varv.

  – Tofta Retreat har hjälpt mig otroligt mycket. Främst med vägledning för att landa tillbaka på jorden och inse att jag faktiskt inte mådde så bra. När man är stressad sker allt väldigt snabbt och att känna ett lugn har varit svårt för mig.

  Naturen på Tofta Retreat har varit till stor hjälp.

  – Ledaren Camilla var noga med att vi skulle använda naturen. Istället för att skynda igenom en skogspromenad stannade vi upp och faktiskt tittade på träden. Det är något som jag kommer fortsätta med hemma, säger Angelica.

  – Jag rekommenderar varmt att besöka Tofta Retreat. Även om man inte behöver ett 12-veckors rehabprogram. Ett vanligt yogapass eller en helg i den miljön gör gott det med.

  Så tycker arbetsgivarna om Naturlig Hälsa

  Kenneth Hult, City Gross i Ytterby

  Flera arbetsgivare har under de senaste åren satsat på att låta någon eller några i personalstyrkan, som haft särskilda behov, genomgå 12-veckorsprogrammet Naturlig Hälsa på Tofta Retreat.

  Ett av dessa företag är City Gross i Ytterby.

  – Vi har sett en tydlig förändring till det bättre efter att vår personal genomgått programmet, säger Kenneth Hult butikschef på City Gross.

  Kenneth Hult kan också understryka att deras personal fått med sig verktyg som fungerar även efter kursen.

  – Helt klart är att programmet har haft positiv effekt. Det mest glädjande är att vi kan se att förbättringen även håller i sig efter de 12 veckorna.

  – Vi kan rekommendera andra arbetsgivare att använda sig av Naturlig Hälsa på Tofta Retreat. Om vi ser att behovet finns kommer vi att skicka fler i vår personal på detta, avslutar Kenneth Hult.

  Omdömen om Medicinsk yoga som rehabiltering

  Jag sökte till Rehab-Yogakursen pga värk i nacke, huvud, axlar och skakningar i höger arm. Den yogiska andningen har påverkat mig så att jag kan hantera smärtan bättre, jag känner mig lugnare och kan koncentrera mig bättre.
  Michéle Ängqvist

  Jag har deltagit i IMY:s Rehab-Yogakurs på företaget under hösten. Jag sökte för utmattnings-symptom. Kursen som haft ett bra upplägg har ökat min förmåga att känna efter och att vila i vardagen. Jag känner mig tryggare. Kursledaren var bra och jag är imponerad över hur riktade och medvetna övningarna är. Jag upplevde dem mindre ummiga än tidigare rehab-alternativ. Här går man direkt på kärnan.
  Kristin Liljenfeldt

  Jag har deltagit i Institutet MediYoga Rehab-Yogakurs under våren. Mina problem med stress och umattningsdepression har påverkats mycket positivt. Andningen har hjälpt mig få ner stressen betydligt. Kursledaren var suverän! Jag hoppas på en uppföljning.
  Marie Larsson

  – Jag är mycket nöjd med Rehabkursen på Astra-Zeneca. Jag sökte för stressrelaterade symptom som samtliga har lindrats. Helhetsomdömet är mycket bra. Detta är en kurs som gett mig era stressreducerande verktyg som jag kommer träna vidare med.
  Christina Åkesson

  För mer info och offert: mejla till info@toftaretreat.se eller ring 0707-58 16 32.

  Detaljer

  Datum:
  23 februari
  Tid:
  09:00
  Pris:
  18000 kr (privat 9600 kr)
  Kurs Kategori:

  Arrangör

  Tofta Retreat
  Telefon:
  0303-22 54 90
  E-post:
  info@toftaretreat.se
  Webbplats:
  toftaretreat.se

  Plats

  Tofta Retreat
  Tofta Trädgård 260
  Lycke, 442 75 Sverige
  + Google Map
  Telefon:
  0303-22 54 90
  Webbplats:
  toftaretreat.se