För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Laddar Kurser

  « Alla Kurser

  20-22 maj: Tre dagars retreat med yoga, meditation, andningsövningar och vandring

  20 maj, 2022 kl. 16:30 - 22 maj, 2022 kl. 14:30

  3500 kronor (kursavgift) Kost och logi tillkommer

  Retreat med lugn yoga, andningsövningar, meditation/mindfulness och meditationsvandring i oslagbar natur.

  En perfekt helg för dig som behöver komma ner i varv och lämna all stress för en lugn stund. Här på natursköna Tofta har vi alltid sagt att ”Lugnet kommer naturligt”. Kom hit och varva ner inom dig själv genom medveten närvaro. Här får du också enkla verktyg som kan hjälpa dig att bibehålla känslan i din fortsatta vardag. Du behöver inga förkunskaper inom vare sig yoga eller meditation, övningarna görs efter egen förmåga utan jämförelse med någon annan.

  Delar av retreaten görs under tystnad och vissa deltagare väljer att vara tysta hela helgen. Alla respekterar detta.

  Vi fokuserar på att öppna sinnena. Detta innebär att vi undviker, så mycket som möjligt. Syftet med retreatet är att minska sinnesintryck; detta underlättar för de olika yoga- och meditationsövningarna som går ut på vila i nuet. Ta tillfället i akt och vila från allt och fokusera inåt. Efter yoga/meditationspassen finns det möjlighet för diskussion för den som vill.

  Kursgården ligger inbäddad mitt i naturen i en kulturhistorisk byggd mitt i naturen vid Västerhavet. Den skiftande naturen erbjuder även härliga promenader och fina platser för egen reflektion om så önskas. Helgen är organiserad och strukturerad för att ge dig ny näring för att kunna möta livet med öppna sinnen och skön livsglädje.

  Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med lugn yoga, andningsövningar, avslappningar, meditationer och vandringar för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bastu, relax, god vegetarisk mat, vila och bara varande.

  Alla kan delta i kursen och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat. Under helgen bor du antingen på kursgården eller i ett av Tofta Herrgårds hotellannex.

  Retreaten är utformad av Camilla Neuendorf och hålls av Camilla eller av någon av våra erfarna yogalärare.

  Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola och har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver Tofta Retreat sedan 2006.

  OBS! Begränsat antal platser!

  Bokning och frågor: info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

  Dagarnas upplägg

  Fredag

  16.30 Incheckning
  17.00 Yogaklass
  19.00 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Lördag
  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Meditationsvandring
  13.00 Lunch
  16.00 Eftermiddagsyoga
  18.30 Middag
  20.00 Kvällsmeditation

  Söndag
  7.30 Morgonyoga/meditation
  9.00 Frukost
  11.00 Meditationsvandring
  12.30 Lunch
  14.30 Avslut

  BOENDE

  Vi erbjuder flera olika boendealternativ till olika priser.
  Läs mer på sidan om boende (Retreat / boende) för att hitta alternativet som passar just dig.

  ANMÄLAN BETALNING OCH FRÅGOR

  BOKNING OCH FRÅGOR

  info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

  BOKNING OCH FRÅGOR

  info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

  BETALNING

  Vi skickar ut en faktura på 1500 SEK i anmälningsavgift direkt i samband med att du bokar dig. Resterande faktureras ca. en månad innan kursen.

  AVBOKNING

  Vid avbokning tom 14 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift förutom en bokningskostnad på 1500 SEK.
Vid avbokning from  4 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift minus 1500 SEK endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

  POLICY MED ANLEDNING AV COVID-19

  Vi håller öppet så länge som det går i linje med regeringens och Folkhälsomyndighetens beslut och rekommendationer.

  Vi är en liten anläggning så grupperna är också små, vilket minskar risken för smittspridning, under förutsättning att de gäster som har minsta tecken på symptom stannar hemma. De som är friska kommer hit och är noga med att tvätta händerna.

  Några av de åtgärder vi genomfört är att vi har minskat antalet deltagare i våra grupper samt att du vid minsta symptom kan omboka till annat datum samma dag, utan någon kostnad.

  ORD FRÅN VÅRA GÄSTER

  #sandrosfeelgood. Tofta Retreat, strax norr om Göteborg, vilken idyll! En kraftplats där hav möter vidsträckta ängar, hagar med betandes hästar och kor jämsides med vältrimmade golfbanor. Stillheten och tystnaden är närvarande, samtidigt som energin är hög ✨
.

  Att vara helt mobilfri blev svårt på en så här vacker plats och var bara tvungen att knäppa några foto och dela 🤗
.

  När vi i fredags kväll‬ inledde med en lugn yinyoga och välkomnades av tonerna till låten 100 000 Angels med Bliss, en låt jag spelar ofta för att grunda mig och få inre kontakt, då kändes det som jag kommit hem. Och så har det känts hela helgen. Hem till moder jord✨
.

  Yinyoga blandat med Kundaliniyoga, Mediationsvandring, Klangmeditation, bubbelbad och en hel del tid för reflektion var ett fantastiskt upplägg och har gjort så gott. Inte minst den vackra miljön, den goda vegetariska maten och de inkännande och kraftfulla yogaledarna av retreatet. Kände mig mycket omhändertagen✨
.

  Jag följde min intuitiva vägledning hit. Som jag gör med det mesta när jag bestämmer mig för något. Jag har det senaste året hört gott om Tofta Retreat från flera håll och när jag påmindes om det i samtal med en massageklient för några veckor sen kände jag en stark dragning dit. Så när jag låg sjuk hemma och funderade på hur jag skulle spendera semestern, hörde jag inom mig, Tofta Retreat. Jag ringde och det visade sig att de hade en plats kvar och jag kände starkt att den platsen var min. Och det blev så tydligt, inte minst igår, när jag kände hur min inre kraft började återvända efter att successivt grundat mig och landat i kroppen och jag åker hem med ny energi och nya insikter. Längtan att fulltid få bo så här nära hav och natur i stillhet blir bara starkare och starkare ✨
.

  Jag kan varmt rekommendera Tofta Retreat, en plats att komma närmare sig själv, naturen och att hitta tillbaka till sin kraft ❤️.

  
Jenny Sandros

  
#toftaretreat #kraftplats #återhämtning #idyll #havet #landet #ängar #hästhagar #skog #nykraft #yinyoga #kundaliniyoga #klangmeditation #bubbelbad #meditationsvandring #reflektionstid #stresshantering #grundasigsjälv #läkandenatur #stillhet #insikter #coach #coaching #sandrosfeelgood‬‬

  Detaljer

  Börjar:
  20 maj, 2022 kl. 16:30
  Slutar:
  22 maj, 2022 kl. 14:30
  Pris:
  3500 kronor (kursavgift) Kost och logi tillkommer
  Kurs Kategorier:
  ,

  Arrangör

  Tofta Retreat
  Telefon:
  0303-22 54 90
  E-post:
  info@toftaretreat.se
  Webbplats:
  toftaretreat.se

  Plats

  Tofta Retreat
  Tofta Trädgård 260
  Lycke, 442 75 Sverige
  Telefon:
  0303-22 54 90
  Webbplats:
  toftaretreat.se