För mer info & Boka

Öppettider

Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

Hitta till oss

Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

Close
Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke
0303-22 54 90
info@toftaretreat.se
Laddar Kurser

« Alla Kurser

16-25 januari: Costa Rica, Yoga, dans och surf med Malin Berghagen, Tess Merkel och Richard Guy

16 januari - 25 januari

9400 kr, boende och surf tillkommer

Yoga, dans och surf med Malin Berghagen, Tess Merkel och Richard Guy.

Efter flera tidigare gästers önskemål har vi nu lagt in en kurs som förutom yoga och dans även har några surfpass på programmet.

Santa Teresa är en oexploaterad by som hittills mest varit känd bland surfare. På senare år har allt fler upptäckt denna pärla. Det vackra och dramatiska landskapet, underbara klimatet och den behagliga atmosfären gör Costa Rica till den optimala destinationen för ett retreat.

Då vi inte är en researrangör säljer vi varken boende eller flygbiljett men vi kan hjälpa till med att förmedla boende på anläggningen där vi kommer att vara, Casa de Soleil.

Casa de Soleil är en lugn liten oas, som ligger i hjärtat av Santa Teresa, fem minuters promenad från Playa Carmen, där vi badar, surfar och framförallt; ser de fantastiska solnedgångarna.

Casa de Soleil, som är en härlig sluttningstomt på med vackra fruktträd, palmer och andra av regnskogens träd. Här har du även stor chans att se både ekorrar och vrålapor hängande i träden alldeles inpå knuten.

Vi kommer att ha yogan och dansen vid någon av de två poolerna, som finns på området.

Boendet på Casa de Soleil håller hög standard. Här finns fyra stora hus med mycket bra faciliteter. Alla husen och trädgården vårdas ömsint och har både estetiska och funktionella detaljer för att göra gästernas vistelse ​​både minnesvärd och stressfri.

Om du väljer att bo här gör du det i något av de fyra stora och välplanerade husen i olika storlek. Det största huset, Casa Mirador, ligger en bit upp i backen medan Casa Grande, Casa Hemingway och Casa Romantica ligger precis i början av backen. Varje hus håller hög standard med bra badrum samt stora och mycket väl utrustade kök. Husen är också försedda med fina terrasser och altaner där det är härligt att både äta och slappa.

Husen städas varje dag.

Casa Grande har två stora sovrum på bottenvåningen med var sin Kingsizesäng. Sovrummen delar toalett. Reser man två kan man med fördel bo två i en sådan här säng. På övervåningen finns en stor gemensamhetsyta och ett väldigt rymligt kök.

Casa Hemngway har ett stort sovrum på bottenvåningen med två Quensizebäddar och ett stort badrum. På övervåningen finns ett mindre rum med två quensizebäddar, en i rummet och en på ett öppet sovloft. Här finns också ett välutrustat kök.

Casa Romantica är egentligen två byggnader med bekväma vardagsrum och var sitt sovrum med separata ingångar. Det rymliga köket och matplatsen ligger i huvudbyggnaden.

Casa Mirador är det största huset och det ligger en bit upp i backen. Här finns fyra sovrum med King- eller quensizebäddar och totalt tre badrum samtett välutrustat gemensamt kök. Liksom de övriga husen finns här speciella detaljer som handgjorda dörrar, eleganta trädetaljer, modern inredning som stärker den skarpa skönheten hos Casa Miradors strömlinjeformade arkitektur, välvda tak. På takterassen har man en fantastisk 180 graders utsikt ut över havet.

Du kan läsa mer om Casa de Soleil här: 

MATEN

Eftersom samtliga hus har stora och välutrustade kök har vi till denna kurs valt att låta dig som deltagare sköta de flesta måltider på egen hand. I kursen ingår enklare frukost med te, kaffe och frukt samt två middagar, den 16 och 24 januari.

Casa de Soleil ligger endast fem minuters promenad från Santa Teresas största och mest välsorterade Livsmedelsbutik. Vill du inte laga dina måltider själv finns det ett stort antal mycket bra restauranger i olika prisklasser inom 3-10 minuters promenad från Casa de Soleil. En av dem är omtalade The Bakery.

I Kursen ingår:

 • Nio enklare frukostar med te, kaffe och frukt.
 • Nio morgonyogapass plus tre eftermiddagspass med Malin
 • Tre eftermiddagspass med dans- (Tess) eller surfpass (Guy)
 • Ett separat danspass med Tess.
 • Två middagar, första och sista kvällen.
 • Bra boende på Casa de Soleil.
 • Tillgång till två olika pooler.

Vi checkar in från kl.13.00 den 16 januari och vi checkar ut vid 11-tiden den 25 januari.

I programmet har vi planerat att surfpassen ska vara på eftermiddagarna men detta kan komma att ändras beroende på vågor och tidvatten.

Vi kommer att vara max 20 deltagare.

Viktigt att poängtera är att Santa Teresa innebär boende i djungeln. Det är ingen vanlig charterresa.

PRISER

Kursen med yoga,  dans och tillgång till Casa de Soleils faciliteter inkl två pooler samt nio enklare frukostar och två middagar, första och sista kvällen: 9 400 SEK

Tre surflektioner: Om du väljer att surfa istället för att dansa betalar du 1250 kronor.

Boende på Casa de Soleil i nio nätter (som vi förmedlar): 6500 SEK

Totalpris utan surf: 15 900 kronor.

Totalpris med tre surflektioner, inkl. hyra av bräda: 17 150 kronor

 

PRELIMINÄRT PROGRAM (tiderna är preliminära)

16/1

13.00 Incheckning och välkomstprat.

15.00 Yoga

16.30 Gemensam promenad till Playa Carmen för egen mediation i solnedgången.

19.00 Gemensam välkomstmiddag

17/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

15.00 Surf eller dans

18/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

15.30 Yoga

19/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

15.00 Surf eller dans

20/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

Egen tid

21/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

15.30 Yoga

22/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

15.00 Surf eller dans

23/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

24/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

15.30 Dans

19.00 Gemensam avskedsmiddag

25/1

7.30 Te, kaffe och frukt

8.00 Morgonyoga

FLYG OCH ÖVERNATTNING I SAN JOSÉ

Resan från Sverige till Costa Rica tar cirka 16 timmar. Du lämnar tidigt på morgonen och landar vid 21-tiden lokal id. Därför är det bäst att du sover första natten i San José. Vi rekommenderar Hotel La Riviera som ligger i närheten av flygplatsen och som även hämtar dig på flygplatsen om du har bokat rum hos dem. (SN Resor hjälper till med detta. Se nedan). Då vi är där i slutet på högsäsongen är det bra att boka hotellrum med god framförhållning.

TRANSFER TILL SANTA TERESA

Efter en övernattning i San José tar man antingen buss/färja eller så kan Papa Pochote hjälpa till att ordna
transfer som hämtar upp på Hotel La Riviera vid åttatiden på morgonen. Den tar dig hela vägen genom ett böljande och dramatiskt landskap till Nicoyahalvöns södra spets –

Santa Teresa. Road-trippen tar 5-6 timmar och ger dig en superfin introduktion till hur vackert Costa Rica är. På hemresan rekommenderar vi samma upplägget, fast omvänt. Transfer som går strax efter lunch och är framme i San José framåt kvällen och efter en natts sömn på hotellet är det dags för hemresa. Transfern tur och retur kostar ca 1000 kronor per person.

Om du hellre vill flyga mellan San José och Tambor  (30 min) – som ligger 40 minuter ifrån Papa Pochote – går det att ordna. Transferflygturen kostar mellan 1.600-2000 SEK t/r – och du bokar direkt antingen via Fly Sansa.

ANMÄLAN

Vill du boka dig för resan mejlar du oss på info@toftaretreat.se

BOKNING AV FLYGRESA

När det gäller flygresan samarbetar vi på Tofta Retreat med SN Resor och Maria Nordström, som har stor erfarenhet av resor till Costa Rica och Santa Theresa. Du når henne på telefon 0971 – 58 222. Deltagarna bokar resan. Maria hjälper även till med att boka hotell i San José, första och sista natten, för den som önskar hjälp med detta.

BOKNINGS- OCH BETALNINGSPOLICY

 • Anmälningsavgiften på 2000 SEK är ej återbetalningsbar och betalas in 14 dagar efter att du gjort din bokning.
 • Vi sänder ut en faktura för anmälningsavgiften strax efter att du bokat.
 • Resterande belopp kommer vi att fakturera i oktober och den ska sedan vara betald senast torsdag 16 november (2 månader innan tiden för vår retreat).
 • Avbokningar som sker efter 1 december kan endast göras med läkarintyg.
 • Ingen återbetalning gällande avbokningar som sker efter 20 december.

MEDICIN

För säkerhets skull rekommenderar vi dig att ta kontakt med en vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som behövs.. Vår destination är Santa Teresa på Nicoyahalvön i nordvästra Costa Rica.

Vad vi vet behöver man inte äta malaria-tabletter så länge man stannar på Nicoyahalvön.

FÖRSÄKRING

Vi rekommenderar att du har en bra reseförsäkring. Dubbelkolla att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring.

BRA ATT VETA

I Costa Rica används både den lokala valutan Colones och US dollar – 1000 colones är cirka 2 USD. Om du ska växla colones i Sverige innan resan är det bra att beställa detta någon vecka innan, då alla växlingskontor inte har denna valutan ”hemma”.

Det finns ett par bankomater i Santa Teresa men ibland har de ont om cash eftersom vi befinner oss i djungeln. Det finns också ett bankkontor dit man kan gå och ta ut pengar på dagtid och då är det viktigt att ta med passet.
Om man ska växla till USD så gör det i Sverige.

 • Man ska undvika att växla på flygplatsen i San Jose, där de tar onödigt bra betalt.
 • Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar.
 • Solen är mycket stark varför solskyddsfaktor 50 rekommenderas.

Detaljer

Börjar:
16 januari
Slutar:
25 januari
Pris:
9400 kr, boende och surf tillkommer
Kurs Kategori:

Arrangör

Tofta Retreat
Telefon:
0303-22 54 90
E-post:
info@toftaretreat.se
Webbplats:
toftaretreat.se

Plats

Costa Rica Casa De Soleil
Casa De Soleil
Playa Carmen, Santa Teresa, Provincia de Puntarenas 60111
+ Google Map
Telefon:
+506-2640-0740
Webbplats:
https://casas-de-soleil.business.site