För mer info & boka

  Öppettider

  Enligt överenskommelse. Boka på telefon 0303-22 54 90 eller mejla till info@toftaretreat.se

  Hitta till oss

  Tofta Trädgård 260 442 75 Lycke

  Laddar Kurser

  « Alla Kurser

  15-19 sep: Retreat i mysiga bergsbyn Frigiliana, Spanien

  15 september kl. 17:00 - 19 september kl. 09:00

  3500kr

  Förläng sommaren med några dagar på en avslappnad och lugn retreat i spanska Andalusien med fokus på att finna glädjen och energin i naturen.

  Retreaten är framtagen av Tofta Retreats grundare Camilla Neuendorf och följer till vissa delar det koncept som genomsyrar våra framgångsrika helgretreater på Tofta.

   

  • Efter 15 år som professionell yogalärare har jag bestämt mig för att hålla en egendesignad retreat utomlands, som utgår från vad jag själv känner att jag skulle vilja åka på, förklarar Camilla.
  • Temat på hela retreatet handlar om glädjen i att vara i naturen med yoga, meditation, vandring, samkväm samt bad och andra aktiviteter vid Medelhavet.

  Vi kommer tillbringa en stor del av vår tid hos svenska Anita, som är god vän med en av Camillas lärare. Anita arrangerar själva boendet.

  Hon har bott i Frigiliana i många år och detta blir den första retreaten som hon anordnar.

  Hon erbjuder för det som önskar en guidning i gränderna i Frigilliana och avslutar den med en liten provsmakning av det kända söta Frigillianavinet, Vino Dulce.

  Anita har tre hundar, varav en schäfer, som heter Kosmos, som är mycket snäll. Hundarna varndrar omkring i huset, så man behöver således tycka om djur och inte ha för stora allergiska problem.

  Anitas hus ligger på en gammal andalusiskt gård som ligger charmigt inbäddat i underbara, gröna och lummiga omgivningar. Utsikten är vidunderlig mot berg och hav. Här finns bl a en fantastisk fin terrass framför huset och en stor saltvattenpool.

  Gården är belägen i utkanten av Frigiliana och här kommer några av oss att bo i dubbelrum. I en intill-liggande villa finns en lägenhet med fem sängplatser som har två sovrum, ett dubbelrum med enkelsängar och i det andra sovrummet finns tre singelbäddar.

  Passen hålls av Camilla Neuendorf men för att få så stor variation som möjligt har vi även gjort klart med några gästlärare som exempelvis Tomas Frankell och Suzanne Almbring, som sedan flera år arbetar på Tofta Retreat.

   

  Under dagarna kommer det också att finnas mycket egen tid för egna aktivitetrer som t ex besök i Nerja, bad i medelhavet och kanske en dubbelmatch i padeltennis. Eller varför inte en egen liten vandring i den underbara bergsbyn Frigiliana.

   

  Dagarna inleds med en härlig morgonyoga och därefter serveras vi en god brunch på den fina terassen med den vidunderliga utsikten.

  Därefter  egen tid vid poolen, i vilstolen eller på stranden eller varför inte en sväng i Nerja.

   

  På eftermiddagen blir det sedan ett nytt yogapass med meditation. På kvällarna kommer vi – för dem som vill – föreslå någon gemensam restaurang för middag. Det finns ett flertal bra restauranger i olika prisklasser i Frigilianas centrum, cirka tio minuters promenad från huset.

  Ett spännande komplement till vårt eget program är att vi kommer att ha tillgång till fantastiska ayurvediska behandlingar, som utförs av en mycket duktig spanjorska.

  Som deltagare tar du dig själv med flyg till Malaga och därifrån är det buss eller bil som gäller till Frigiliana. Exakt adress skickar vi i samband med bokningsbekräftlesen, då vi också försöker ordna med samåkning.

   

   

  PRISER ANMÄLAN BETALNING OCH FRÅGOR

   

  PRISER

  Kursavgift: 3 500 kronor kursavgift

   

  Boende:

  Del i dubbelrum 2000 kronor

  Enkelrum 2 600 kronor

   

  Deltagaren sköter resa och transfer på egen hand. Vår förhoppning är att kunna förmedla samåkning med flera deltagare.

   

  BOKNING OCH FRÅGOR

  info@toftaretreat.se eller 0303-22 54 90.

   

  ÖVRIGT

  Middag står man för själv och de görs antingen gemensamt eller om man vill vara för sig själv,. För det mesta kommer vi att äta ute i Frigiliiana. Men för den som vill finns det kokmöjligheter i huset.

   

  Tofta retreat står endast för kursen.

   

  Du själv ansvarar för resan och alla restriktioner.

   

  Om vi skulle bli tvungna att ställa in resan pga nya restriktioner till förljd av Covid-19 betalas alla pengar tillbaka.

  Detsamma gäller om du själv visar minsta symptom i samband med redan. Är du sjuk sk du stanna hemma och vi betalar tillbaka hela beloppet.

  BETALNING

  Vi skickar ut en faktura på 1500 SEK i anmälningsavgift direkt i samband med att du bokar dig. Resterande faktureras ca. en månad innan kursen.

  AVBOKNING

  Vid avbokning tom 14 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift förutom en bokningskostnad på 1500 SEK.
  Vid avbokning from 4 dagar innan kursen erhålles retur av kursavgift minus 1500 SEK endast vid uppvisande av giltigt läkarintyg.

  VÄGBESKRIVNING

  Motorvägen från Malaga E15/A7 avfart Nerja. Kör riktning mot Frigiliana. Strax
  innan Frigiliana kör man ner mot dalen i riktning mot havet i ca 4 km. Närmare
  beskrivning fås vid bokning.

  Detaljer

  Börjar:
  15 september kl. 17:00
  Slutar:
  19 september kl. 09:00
  Pris:
  3500kr

  Arrangör

  Tofta Retreat
  Telefon:
  0303-22 54 90
  E-post:
  info@toftaretreat.se
  Webbplats:
  toftaretreat.se

  Plats

  Frigiliana, Spanien
  Camino de la Calera 3
  Frigiliana, Andalusien 29788
  + Google Map
  Telefon:
  +46703735554
  Webbplats:
  www.toftaretreat.se