Retreats

Sveriges första retreat med kombinationen medicinsk yoga och meditationsvandring i oslagbar natur

Nu erbjuder Tofta Retreat landets första retreater som bygger på medicinsk yoga och meditationsvandring i en oslagbar natur i det vackra Bohuslän.

Vi har två olika upplägg. Antingen är du här två eller tre dagar, från söndag till måndag eller från fredag till söndag.

9042

Under retreaten, som delvis görs under tystnad, ägnar vi oss åt att djupgående stärka kropp och själ med Medicinsk Yoga, andningsövningar, avslappningar och meditationer för att öka vår närvaro, stanna upp, lyssna inåt och främja hälsa på alla plan. Detta kompletteras också med bubbelpool ute, bastu, relax, god mat, vila och bara varande.

Retreaten vänder sig till dig som vill stanna upp och hämta hem din kraft. Här får du chans att lämna vardagen och ägna dig enbart åt dig själv.  För de flesta är det en självklarhet att kroppslig harmoni handlar om en balans mellan arbete och vila. Men samma sak gäller också för själens harmoni. Vi behöver balans mellan aktivitet och stillhet för att själen ska komma till ro. Genom olika övningar får du hjälp att leda dina tankar till ro och att uppleva din andning och hur den kan hjälpa dig att landa i dig själv.

Retreaten i två dagar hålls i samarbete med Tofta Herrgård och då bor du på hotell och äter de flesta måltiderna i herrgårdsmiljö. Under tredagarsretreaten bor du på spat, där du också äter samtliga måltider. Om du vill kan du även köpa till boende och vissa måltider på herrgården

Alla kan delta i kurserna och du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga, meditation eller retreat.

Vi serveras högklassig vegetarisk mat och lyssnar bland annat på ett föredrag av Camilla Neuendorf om andningens betydelse och hur man med enkla knep kan ta kontroll över sin andning.

Mer info finner du i vårt kalendarium via denna länk: http://toftaretreat.se/vara-kurser/

8855

Camilla har arbetat med yoga sedan 2000. Hon är utbildad livsyogalärare av Tomas Frankell. Livsyoga är en vidareutveckling av Kundaliniyoga enligt Yogi Bhajan. Camilla är också utbildad i medicinsk yoga vid Institutet för Medicinsk Yoga i Stockholm, samt utbildad yogamassör vid Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är också idrottslärare utbildad vid Bosöns Idrottsfolkhögskola samt har varit verksam som hälsopedagog inom företagshälsovård med hälsoprofiler och konditionstester som specialitet. Hon har sedan år 2010 undervisat i Medicinsk Yoga och driver idag Tofta Spa Rehab & Retreat.

Allt detta görs endast 40 minuter från Göteborg i ett naturskönt paradis, inbäddat mellan västerhav och genuin kulturbygd i anrik bohuslänsk herrgårdsmiljö. Om du åker kollektivt hämtar och lämnar vi dig vid följande hållplatser: Kärna korsväg, Tjuvkilsboden eller Lycke kyrka.

Välkommen att läsa mer detaljerat om våra retreats under rubriken söndag-måndag eller fredag till söndag nedan.

Mer info finner du i vårt kalendarium via denna länk: http://toftaretreat.se/vara-kurser/

 

 

© Copyright – Tofta Retreat | Logga in