• PLATS:

  Costa Rica, Papa Pochote
 • DATUM:

  4-13 januari
 • TID:

  Incheckning 4/1 kl. 14.00, utcheckning: 13 januari kl. 11.00
 • PRIS:

  Kurs och gemensamma måltider: 11 300 kronor. Boende tillkommer.

Nu upprepar vi vår resa till Santa Teresa i Costa Rica med Malin Berghagen, Camilla Neuendorf och Tess Merkel.

Denna gång blir det under perioden 4-13 januari. Med som yoga- och meditationslärare är Malin Berghagen och Camilla Neuendorf. Dessutom kommer Tess Merkel (Alcazar) att hålla ett par danspass under veckan.

millan och Malin aug 2015
Santa Teresa är en oexploaterad by som hittills mest varit känd bland surfare. På senare år har allt fler upptäckt denna pärla. Det vackra och dramatiska landskapet, underbara klimatet och den behagliga atmosfären gör Costa Rica till den optimala destinationen för ett retreat.

Då vi inte är en researrangör säljer vi varken boende eller flygbiljett men vi kan hjälpa till med att förmedla boende på anläggningen där vi kommer att vara, Papa Pochote.

Vi kommer att vara max 22 deltagare och 18 av dessa kan vi ordna boende för på Casa Verde.

Det som ingår i kursen är:

Yogapass varje morgon och eftermiddag inom yogaformerna.

Tre meditationer

Två satsang

Frukost med the, kaffe och frukt

Nio brunch efter yoga med sallader, ägg, costaricanska risrätter, smoothie och andra godsaker.

Två middagar.

Vi håller till ganska nära stranden vilket gör att du har möjlighet att göra egna meditationer i solnedgången.

BOENDE

På Casa Verde eller på något av de andra närliggande ställena.

Denna gång kommer vi att ha kursen på Casa Verde vid 200 meter från stranden Playa Carmen. Casa Verde som är beläget ganska centralt i Santa teresa, ca 100 meter från huvudvägen och upp för en backe.

Casa Verde består av en samling vackra hus med en fantastisk havsutsikt och grönskande tropiska trädgårdar i hjärtat av Santa Teresa.

Med sina rikliga trädgårdar, privata pooler och uteplats ligger Casa Verde en kort promenad från butiker, restauranger, banker, apotek, läkarstation och bara 200 meter från de vackra stränderna i Santa Teresa,  en av Centralamerikas vackraste platser.

Casa Verde erbjuder daglig städning, sängkläder, handduk, eget kassaskåp i alla rum, WiFi,  en Yoga Dojo, toa och dusch i anslutning till rummen samt vaktmästare och säkerhet på fastigheten. varje hus är också utrustade med bra kök.

I nära anslutning till Casa Verde finns också en supermercado, olika butiker och flera olika restauranger.

Viktigt att poängtera är att Santa Teresa innebär boende i djungeln. Det är ingen vanlig charterresa.

 Hör av dig till oss så hjälper vi dig att förmedla detta boende.

Eller så ordnar du eget boende. Det finns massor av olika typer av boenden i närheten. Eftersom vi varit där har vi många tips så det är bara att höra av sig.

Vi rekommenderar boende Casa Verde.  Vill du bo här så mejlar du oss så ska vi förmedla kontakten. Eller så ordnar du eget boende. Vill du ha hjälp med detta är det bara att höra av sig.

MATEN

Brunchen och middagarna lagas av ett team som leds av Sole, som bor i en närliggande by, som
heter Montezuma. Hon är fantastisk, samtliga deltagare på våra tidigare resor har varit mycket nöjda.

Yogagolv vid havetMaten som ingår i kursen är nio stycken enklare frukostar innan morgonyogan och nio stabila bruncher, direkt efter. Dessutom ingår två middagar, första och sista kvällen.

Övriga middagar lagar man till själv i uteköket eller så går man ut och äter på någon av alla de fantastiska restauranger som finns i denna lilla stad. Här finns allt och det verkar som mästerkockar från hela världen bestämt sig för att flytta hit för att kombinera sin matkonst med surfing och yoga. Några exempel är japanskt, argentinskt, spanskt, asiatiskt, italienskt, amerikanskt, franskt, peruanskt och självklart inhemska restauranger med ägare från Costa Rica.

Surf 2 Costa Rica

PRISER

Hela kursen och tillgång till Casa Verde samt frukost och brunch nio förmiddagar och två middagar, första och sista kvällen: 11 300 SEK

Boende på Casa Verde (som vi förmedlar): 5 400 SEK

Totalpris: 16 700 kronor.

FLYG OCH ÖVERNATTNING I SAN JOSÉ

Resan från Sverige till Costa Rica tar cirka 16 timmar. Du lämnar tidigt på morgonen och landar vid 21-tiden lokal Starnden Costa Ricatid. Därför är det bäst att du sover första natten i San José. Vi rekommenderar Hotel La Riviera som ligger i närheten av flygplatsen och som även hämtar dig på flygplatsen om du har bokat rum hos dem. (SN Resor hjälper till med detta. Se nedan). Då vi är där i slutet på högsäsongen är det bra att boka hotellrum med god framförhållning.

TRANSFER TILL SANTA TERESA

Efter en övernattning i San José tar man antingen buss/färja. Bäst är att antingen kontakta något av buss- och transferbolagen, t ex Tropical Tours, som hämtar upp dig på hotellet vid åttatiden på morgonen.

Den tar dig hela vägen genom ett böljande och dramatiskt landskap till Nicoyahalvöns södra spets –

Inrikesfly Costa RicaSanta Teresa. Road-trippen tar 5-6 timmar och ger dig en superfin introduktion till hur vackert Costa Rica är. På hemresan rekommenderar vi samma upplägget, fast omvänt. Transfer som går strax efter lunch och är framme i San José framåt kvällen och efter en natts sömn på hotellet är det dags för hemresa. Transfern tur och retur kostar ca 1000 kronor per person.

Här är en länk till Tropical Tours

Santa Teresa to Playa Hermosa

Om du hellre vill flyga mellan San José och Tambor  (30 min) – so

m ligger 40 minuter ifrån Papa Pochote – går det att ordna. Transferflygturen kostar mellan 1.600-2000 SEK t/r – och du bokar direkt antingen via Fly Sansa.

ANMÄLANMassage i Santa Teresa

Vill du boka dig för resan mejlar du oss på info@toftaretreat.se

BOKNING AV FLYGRESA

När det gäller flygresan samarbetar vi på Tofta Retreat med SN Resor och Maria Nordström, som har stor erfarenhet av resor till Costa Rica och Santa Theresa. Du når henne på telefon 0971 – 58 222. Deltagarna bokar resan. Maria hjälper även till med att boka hotell i San José, första och sista natten, för den som önskar hjälp med detta. 

BOKNINGS- OCH BETALNINGSPOLICY

Anmälningsavgiften på 2000 SEK är ej återbetalningsbar och betalas in 14 dagar efter att du gjort din bokning.

Vi sänder ut en faktura för anmälningsavgiften strax efter att du bokat. 

Resterande belopp kommer vi att fakturera i oktober och den ska sedan vara betald senast torsdag 4 november (2 månader innan tiden för vår retreat).

Avbokningar som sker efter 1 december kan endast göras med läkarintyg.

Ingen återbetalning gällande avbokningar som sker efter 20 december.

MEDICIN

För säkerhets skull rekommenderar vi dig att ta kontakt med en vaccinationscentral för att dubbelkolla att du har de vaccinationer som behövs.. Vår destination är Santa Teresa på Nicoyahalvön i nordvästra Costa Rica.

Vad vi vet behöver man inte äta malaria-tabletter så länge man stannar på Nicoyahalvön.

FÖRSÄKRING 

Vi rekommenderar att du har en bra reseförsäkring. Dubbelkolla att det finns en reseförsäkring som är kopplad till din hemförsäkring. 

BRA ATT VETA

I Costa Rica används både den lokala valutan Colones och US dollar – 1000 colones är cirka 2 USD. Om du skaColones växla colones i Sverige innan resan är det bra att beställa detta någon vecka innan, då alla växlingskontor inte har denna valutan ”hemma”.

Det finns ett par bankomater i Santa Teresa men ibland har de ont om cash eftersom vi befinner oss i djungeln. Det finns också ett bankkontor dit man kan gå och ta ut pengar på dagtid och då är det viktigt att ta med passet.


Om man ska växla till USD så gör det i Sverige.Avslappning Santa Teresa

Man ska undvika att växla på flygplatsen i San Jose, där de tar onödigt bra betalt.

Inget visum behövs så länge resan understiger 90 dagar.

Solen är mycket stark varför solskyddsfaktor 50 rekommenderas.

Vill du lära dig att surfa kan du hyra Richard Guy som surfinstruktör.

© Copyright – Tofta Retreat | Logga in